Målvaktsprofilen Eddie Läcks stora kritik – därför gjorde Rangers fel mot Henke: ”De gjorde allt för att…”

New York Rangers behandlade Henrik Lundqvist dåligt.
Det säger profilen Eddie Läck i podcasten ”Släpp Sargen”.
– De gjorde allt för att Henke inte skulle spela, säger han.

Henrik Lundqvist befann sig under den nyss avslutade säsongen i en helt unik sits. Efter 15 år i New York Rangers var svensken för första gången förpassad till bänken, och alltså petad som förstamålvakt för klubben.

”Gjorde allt för det”

Det ledde till stora spekulationer kring hans framtid, och redan i februari var det rejält med snack om att Lundqvist skulle trejdas bort. Så blev det inte, men under sommaren ökade skriverierna kring att ”King Henrik” var oönskad på Manhattan, och det var således väntat när beskedet kom att klubben valt att köpa ut honom från sitt kontrakt.

Henrik Lundqvist, NHL
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist grimaserar under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

Åsikterna kring hur Rangers faktiskt skötte det hela har varit många – men en som inte imponerats är Eddie Läck. Målvaktsprofilen, med många års erfarenhet i NHL, är i podcasten ”Släpp Sargen” kritisk mot klubben.

 – Det kändes som att direkt när de (New York Rangers) fick in en ung, ny målvakt så gjorde de allt för att ”Henke” inte skulle spela. Om man kollar på hans statistik och ”the advanced stats”, som vi säger här borta, så är han ju fortfarande topp 10, topp 15 i ligan. Så att bara kasta honom in på bänken och att inte låta honom spela tycker jag var dåligt gjort. Speciellt med tanke på allt som han gjort för den organisationen, säger han i podcasten, och fortsätter:

– Jag tycker väl inte att Rangers hanterade det där på det bästa sättet, men nu hoppas jag att han verkligen får en rejäl chans till att vinna – för det har han förtjänat.

”Kommer bli jättesvårt”

Ja, för kort efter att Rangers meddelat att de bryter kontraktet med svensken så skrev han på ett ettårskontrakt med Washington Capitals.

– Det kommer bli jättesvårt att se honom i en annan tröja. Nu har de ju ganska lika färger och allting, men jag tror ändå det kommer bli jättesvårt att se honom spela för Washington i stället, säger Läck.

181005 Goalkeeper Eddie Lack during a practice session with the New Jersey Devils on oktober 5, 2018 in Gothenburg. Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Och Läck menar samtidigt att Capitals, med bland andra Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström, har stora chanser att vinna.

– Jag hade hoppats att han gick gå till typ Colorado i stället. Jag tror att de kommer att ha liksom bäst chans här de kommande ett, två åren – men Capitals har fortfarande en bra chans, tror jag.

LÄS MER: Joel Lundqvists sköna passning till brorsan Henke – efter nytt kontrakt i Frölunda: ”Ska slå honom…”

Få våra nyhetsbrev!