Joel Lundqvists sköna passning till brorsan Henke – efter nytt kontrakt i Frölunda: ”Ska slå honom…”

Henrik Lundqvist fortsätter hockeykarriären.
Det gör även tvillingbror Joel Lundqvist som i dag skrev på nytt kontrakt med Frölunda och skickade en skön passning till brorsan.
– Jag ska slå honom, säger han i ett uttalande.

Först ut var Henrik Lundqvist att förlänga hockeykarriären ytterligare en säsong. Efter 15 år lämnar han New York Rangers och klar för ettårskontrakt hos Washington Capitals.

Lundqvist stannar

Nu har även tvillingbrorsan Joel Lundqvist satt sin namnteckning på ett nytt kontrakt. På onsdagen blev det klart att 38-åringen förlänger med Frölunda till och med 2022.

Joel Lundqvist, Frölunda
200123 Frölundas Joel Lundqvist uppmärksammas för sina 1000 spelade matcher inför ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Brynäs den 23 januari 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Det innebär att lagkaptenen kommer att spela i Frölunda som 40-åring och gå in i sin 19:e säsong. Han öppnar även för att det inte behöver vara hans sista kontrakt i karriären.
– Vi tar det år för år, så får vi se när slutdatumet blir. Det är inte uttalat någonting att det är sista kontraktet. Det känns bra både för egen del och klubben att vi kör på. Jag är inte 20 år, samtidigt som jag känner att jag presterar på den nivån jag vill och det är fantastiskt kul att vara med, säger Joel Lundqvist om nya kontraktet i Frölundas kanaler.
– Det var ingen jättesvår process, vi har en bra relation och vet var vi har varandra. Det är grymt viktigt att ha en stark ledare i de här tiderna, säger sportchefen Fredrik Sjöström i ett uttalande.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

Passning till Henke

Efter det nyskrivna SHL-kontraktet får Joel Lundqvist även frågan om det är avgörande för honom att även Henke fortsätter att spela. Då bjuder han på en skön passning till brorsan.
– Självklart, jag ska ju slå honom… Nämen, vi har ju våra olika karriärer självklart. Men båda känner sig fräscha i kroppen och mentalt redo att lägga ned det jobbet som krävs. Hungern efter mer är nyckeln för båda oss i sättet vi spelar och förbereder oss på, säger Frölundas lagkapten.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171215 Rangers målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Los Angeles Kings den 15 december 2017 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87570

Tvillingarna Lundqvist kom till Frölunda redan 1998 och gjorde sedan A-lagsdebuter år 2000. Henrik lämnade för Nordamerika och New York Rangers 2005 och har blivit kvar där sedan dess.

Medan Joel, förutom tre säsonger i Dallas Stars, varit Frölunda trogen genom åren och gjort över 1 000 matcher för klubben. Dessutom har vunnit hela 4 SM-guld och 4 CHL-titlar i Frölundatröjan.

LÄS MER: Henrik Lundqvists sköna gliring till nya Capitals-lagkamraten Alexander Ovechkin: ”Det är glömt nu…”

Få våra nyhetsbrev!