SHL-profilens besked – efter utländska storklubbens intresse: "Jag har fått en förfrågan..."

SHL-profilens besked – efter utländska storklubbens intresse: ”Jag har fått en förfrågan…”

Han har gjort storsuccé med Luleå.
Nu bekräftar Thomas ”Bulan” Berglund att en KHL-klubb hört av sig.
– Det stämmer att jag fått en förfrågan, säger han till NSD.

Både i Brynäs och Luleå har tränaren Thomas ”Bulan” Berglund gjort stor succé. Först förvandlade han Brynäs från ett kvallag till ett finallag på bara två och en halv säsong.

Storsuccé i SHL

Sedan flyttade han vidare till Luleå och har på tre säsonger byggt upp Sveriges just nu bästa hockeylag. Första säsongen blev det respass i åttondelsfinalen, andra säsongen nådde man semifinal och tredje säsongen vann Luleå grundserien överlägset.

Thomas Berglund, Bulan, Luleå, SHL
200305 Luleås tränare Thomas Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Luleå den 5 mars 2020 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Kod SH / 180190

Bulans succé i båset har heller inte gått obemärkt förbi. Nu visar det sig att en KHL-klubb visat intresse och hört av sig till Luleåtränaren, rapporterar lokaltidningen NSD.

Bekräftar intresse

Berglund bekräftar för tidningen att han fått ett samtal från KHL.
– Det stämmer att jag fått en förfrågan. Eller rättare sagt som jag uppfattade det var frågan om det fanns något intresse från min sida. Och det fanns det inte. Jag är ju mitt uppe i ett treårskontrakt med Luleå Hockey och det är där mitt fokus ligger. KHL-intresset är inte så mycket att orda om från min sida idag, säger han.

Luleå, SHL
200312 Luleås Karl Fabricius och Jonas Berglund jublar efter 2-0 av Fabricius under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Skellefteå den 12 mars 2020 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Thomas ”Bulan” Berglund har just nu två år kvar på kontraktet med Luleå. Och alltså inga som helst planer på att lämna trots intresse från en utländsk storklubb.

LÄS MER: SHL-toppklubbens stora besvikelse – tvingas släppa storstjärnan: ”Det är skittungt”

Få våra nyhetsbrev!