SHL-toppklubbens stora besvikelse – tvingas släppa storstjärnan: ”Det är skittungt”

Färjestad var långt gångna i förhandlingarna med Per Åslund.
Nu tvingas de ge upp.
– Det är skittungt helt enkelt, säger general manager Peter Jakobsson till HockeyNews.

Coronaviruset och det inställda slutspelet har slagit hårt mot SHL-klubbarna. Det innebar minskade intäkter, och då det fortfarande är oklart om lagen får ta in publik på matcherna till hösten så försvåras budgetarbetet.

”Det är skittungt”

Det har gjort att arbetet kring silly season, spelarvärvningar och kontraktsförlängningar förändrats stort. En av klubbarna som drabbats hårdast är Färjestad.

200307 Färjestads Per Åslund jublar efter han gjort 3-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Djurgården den 7 mars 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Klubben har tidigare varit tvungna att dra tillbaka sitt bud till storstjärnan Jesse Virtanen, men även förhandlingarna med stjärnan Per Åslund har stoppats.

– Det är ohyggligt tråkigt att behöva dra tillbaka ett förslag och det är ohyggligt tråkigt att inte kunna erbjuda Per Åslund ett avtal. Vi ser gärna honom spelandes i Färjestad även nästa säsong. Det är skittungt helt enkelt, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson till HockeyNews.

”Ytterst beklagligt”

Per Åslund gjorde förra säsongen hela 41 poäng, men är nu klubblös.

– Per Åslund tror jag nog att vi hade varit överens med om det inte hade varit de här ytterst beklagliga tråkigheterna. Det hade varit vår absoluta målsättning, helt klart, säger Jakobsson.

Per Åslund, Färjestad, SHL
200222 Färjestads Per Åslund deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Färjestad den 22 februari 2020 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Färjestad har tidigare varit öppna med att man vill ha in en till forward och en till back, och man hoppas att förhandlingarna med Åslund kan fortsätta senare under sommaren.

– Han (Per Åslund red.anm) hade en fantastisk säsong förra året, en kulturbärare hos oss och de växer inte på trän. Det hade varit väldigt skönt att få den pusselbiten på plats, så klart, säger Peter Jakobsson, och fortsätter:

– Det var ingen som kunde förutspå att det skulle bli en sån här historia så det är ytterst beklagligt på alla sätt och vis.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!