SHL-profilen avslöjar oförglömliga pranket på C More-experten: ”Vi vände upp-och-ner på hans bil”

Det kan hända en hel tokigheter inom hockey.
Som att lagkamrater kan vända upp-och-ned på ens bil, vilket var precis vad som hände C More-experten Johan Tornberg en gång.
– Han blev väl lite förvånad när han kom ut…, säger förre lagkamraten Jan-Axel Alavaara i podcasten ”Släpp Sargen”.

Nuförtiden är Jan-Axel Alavaara sportchef i tyska hockeyklubben Adler-Mannheim och Johan Tornberg är hockeyexpert i SHL för tv-kanalen C More. Men en gång i tiden var de lagkamrater i Team Kiruna under början av 90-talet.

”Det var stort”

SHL-profilen Alavaara började sin hockeykarriär för Team Kirunas A-lag i division 1 som 17-åring säsongen 92/93. Truppen innehöll då profiler som Hans Wallson, Osmo Soutukorva, Matthias Nilimaa, Fredrik Krekula, Hans Huczkowski och framförallt Tornberg.
– Det var ett bra lag vi hade på den tiden nu när man tittar tillbaka. Väldigt roligt var det! Jag kom upp som ung och fick träna och spela tillsammans med Wallson och de här killarna. Det var ganska stort, berättar Alaavara när han gästar podcasten ”Släpp Sargen”.
– Det var lite annorlunda på den tiden också hur man blev mottagen som ung kille mot hur det är i dag. Det var sådant som killarna i dag inte har upplevt – målburar och puckar tog man väl en hel säsong där. Trunkar och några svettiga handskar fick man rada upp under den tiden.

Jan-Axel Alavaara, SHL
140913 Modo:s assisterande tränare Jan-Axel Alavaara hade en del att fundera på under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och MoDo den 13 september 2014 i SKELLEFTEÅ. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN / Cop 117

Ett minne från just den säsongen sticker ut lite extra. I podcasten ”Släpp Sargen”, som görs av Niclas Norlindh och Robin Figren, avslöjar Alavaara ett prank från den gamla goda tiden i Kiruna.

Roligt prank

Då lagkamraterna utsatte C More-profilen Tornberg för ett oförglömligt spratt.
– Det hände lite sådana saker som kanske inte händer i dag. En grej var när Johan Tornberg hade betett sig lite illa någon dag. Då gick hela laget och tog hans… Jag tror det var någon sådan där gammal DAF, eller liten Volvo, så vände vi upp-och-ner på den och bar upp den på en snödriva, säger Alavaara och skrattar.
– Han var väl lite förvånad dagen efter när han kom ut…

Johan Tornberg, SHL
180409 Cmores Björn Oldeen, Johan Tornberg och Petter Rönnqvist under semifinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Djurgården den 9 april 2018 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Norlindh: Lyckades Tornberg reda ut vilka de skyldiga var?
– Jag tror han hade lite misstankar, ja.

Jan-Axel Alavaara skulle sedan gå vidare och göra 13 säsonger i SHL för Modo, Frölunda och Skellefteå AIK samt över 500 matcher. Det blev dessutom 2 SM-guld med göteborgarna i början av 2000-talet.

För Johan Tornbergs del blev det 8 säsonger i SHL för Brynäs, Västerås och Malmö med nästan 300 matcher på kontot. Det som väger allra tyngst i meritlistan är så klart VM-guldet med Tre Kronor 1998 då han avgjorde VM-finalen mot Finland.

LÄS MER: SHL-profilen avslöjar nu okända detaljen om en 18-årig Henke – som chockade Frölunda: ”Det var annorlunda”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!