SHL-klubbens sportchef går till kraftig motattack – efter jättekritiken: ”Det är ruttna och fega människor”

Brynäs har fått en riktigt tung säsongsinledning i SHL.
Då går klubbens sportchef till motattack efter flera påhopp.
–  Jag tycker helt ärligt att det är ruttna människor och fega människor, säger Michael Sundlöv i
Hockeypuls podcast.

Brynäs ligger näst sist i SHL-tabellen efter bara två vinster och hela ligans sämsta målskillnad. Det ser inte alls bra ut för Brynäs i nuläget.

Brynäs svaga inledning i SHL

Nu får sportchefen Michael Sundlöv bemöta den svaga säsongsinledningen och förklara vad som gått fel.
– Någonstans gäller det att hitta en väg till att spela ishockey som gör att vi vinner matcher. Det låter enkelt och det blir så klyschigt, men vi har spelat hockeymatcher nu och fått stryk där det har fått så sjuka konsekvenser. Även om vi är bra så kommer vi förlora matcher för så är det ju, det är två lag som gör upp om det. Och man måste kunna förlora en match utan att man åker rätt ner i gruvan och där är vi inte nu. Det har blivit alldeles för mycket, för stora siffror och det har varit för dåligt, säger sportchefen i Hockeypuls podcast.

Michael Sundlöv, Brynäs
181014 Modos sportchef Michael Sundlöv poserar för ett porträtt under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Västerås den 14 oktober 2018 i Örnsköldsvik. Foto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN / COP 71

Efter Brynäs tuffa säsongsinledning har en jättekritik väckts mot både spelare och ledare. En kritik som Sundlöv tycker kan gå över gränsen.

”Ruttna och fega människor”

Framförallt i sociala medier har folk inom Brynäs fått ta emot onödiga påhopp från fansen. Nu går Sundlöv till kraftig motattack.
– Ett, så har jag hållit på med det här jättelänge. Två, så har jag absolut inga sociala medier. Jag tycker det är, förlåt, fega människor, trötta människor. Jag vet inte vad de vill uppnå, som går över gränsen och använder sociala medier som något jävla slagträ mot människor som inte vill något hellre än att uppnå det som de vill. Jag har inget emot de som skickar mejl, jag svarar på alla jag får oavsett vad som skrivs. Jag kan säga att 99 procent av de man svarar, svarar tillbaka ”ja, men vad bra”, även om de har velat riva sina medlemskort och tycker att vi är värdelösa, säger han i podden.

Michael Sundlöv, Brynäs
191012 Brynäs Nicklas Danielsson under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Brynäs den 12 oktober 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Det är framförallt beteendet i sociala medier och respektlösheten på nätet som får Brynäs att koka.
– Sedan, det här med sociala medier. Jag läser det inte, jag hör, det finns en del som tycker att det är roligt att berätta vad det står. Jag tycker helt ärligt att det är ruttna människor, fega människor, som inte ens vågar stå för vilka de är. De är varmt välkomna hit, vilken dag i veckan som helst och ställas här med konstruktiv och berätta vad de tycker om vår verksamhet och så får vi försöka svara på det, säger han i intervjun.

LÄS MER: Fick sparken efter bara sex matcher – nu går tränarikonen till stenhård attack