Större löfte än Elias Pettersson – nu avslutar talangen karriären, bara 21 år gammal

Albin Sethsson blev MVP i TV-pucken och gjorde SHL-debut redan som 19-åring.
Nu väljer den tidigare Frölunda-spelaren att avsluta karriären, bara 21 år gammal.
– Jag kände att min motivation inte riktigt fanns, säger han till P4 Skaraborg.

Albin Sethsson var, under ett par år, ansedd som landets kanske största talang. Under 2013/2014 dominerade han tv-pucken, då han gjorde hela 17 poäng på 8 matcher, och utsågs till turneringens MVP.

Bräckte Elias Pettersson

Faktum är att han i samma turneringen, i poängskörd, krossade en viss Elias Pettersson, som stod för fyra poäng på fem matcher. Albin Sethsson fortsatte därefter att göra bra ifrån sig i Frölundas juniorlag, och gjorde säsongen 2016-2017, redan som 19-åring, SHL-debut.

161226 Frölundas Albin Sethsson under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Karlskrona den 26 december 2016 i Göteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Men det blev bara två SHL-matcher. Därefter blev det spel i allsvenskan och Södertälje, och den gångna säsongen i Mariestad i Hockeyettan.

Avslutar nu karriären

Men nu har han spelat sin sista match. GT var först att berätta att Sethsson, bara 21 år gammal, väljer att avsluta karriären.

180824 Södertälje:s Albin Sethsson poserar för ett porträtt den 24 augusti 2018 i Södertälje.
Foto: Pelle Börjesson / Idrottsfoto / BILDBYRÅN

För P4 Skaraborg berättar han:

– Jag kände att min motivation inte riktigt fanns där för att göra mig så bra som möjligt och som krävdes för att jag skulle kunna ta nästa steg. Samtidigt har studierna varit viktiga för mig hela livet, egentligen. När då chansen dök upp att jag kunde studera det jag ville så kände jag att jag ville gå helhjärtat in på det istället, säger han till radiokanalen.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!