Fick sparken efter bara sex matcher – nu går tränarikonen till stenhård attack

Det blev bara sex matcher för Peter Nordström den här säsongen.
Sedan fick tränarikonen sparken av Vimmerby i Hockeyettan.

– Det är så jävla skönt att det här är över, säger han nu till Värmlands Folkblad.

Vimmerby har fått en riktigt tung start på nya säsongen i Hockeyettan. Och det kostade tränarikonen Peter Nordström jobbet väldigt tidigt.

Peter Nordström går till attack

Redan efter sex matcher fick 45-åringen sparken och i går blev det klart att ersättaren är förre succétränaren Phil Horsky. Nu väljer Nordström att gå till hård attack mot sin förra arbetsgivare.

Peter Nordström, Vimmerby
150221 AIK:s tränare Peter Nordström under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Björklöven den 21 Februari 2015 i Stockholm. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Framförallt mot Vimmerbys sportchef Morgan Persson.
– Jag vet vad en tränare ska göra och en sportchef ska göra, men det vet tydligen inte han. Han lade sig i allt och gnällde över det mesta, säger den sparkade tränaren till Värmlands Folkblad.

Utspelet: ”De ville knäcka mig”

Nordström avslöjar nu att redan några veckor innan han blev sparkad fick han höra att klubben jobbade på att få tillbaka Horsky, som avgått från Karlskrona.
– Då kände jag att det blev ohållbart. Det känns som att de kört fulspel, att de ville knäcka mig och hoppades att jag skulle säga upp mig självmant, säger han till lokaltidningen.

Peter Nordström, Vimmerby
150320 AIK:s tränare Peter Nordström under ishockeymatchen i kvalet till Hockeyallsvenskan mellan AIK och Sundsvall den 20 mars 2015 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Trots att 18 av 23 i spelartruppen ville ha kvar Nordström så valde Vimmerby ändå att sparka tränaren. Nu är 45-åringen ändå rätt så glad att han fått lämna Hockeyettan-klubben.
– Jag mår riktigt bra, det är så jävla skönt att det här är över och jag är överlycklig över att vara hemma och släppa allt negativt som varit. Jag har inte varit en bra tränare de senaste veckorna, inte haft energin som jag vill. Jag har sovit dåligt, funderat och haft ett tryck över bröstet.

LÄS MER: Större löfte än Elias Pettersson – nu avslutar talangen karriären, bara 21 år gammal