SHL-klubbens nya besked – efter mardrömmen: Lovar nyförvärv direkt!

Färjestads storstjärna Michael Lindqvist missar resten av säsongen.
Därför tvingas SHL-toppklubben att agera – och lovar nu nyförvärv.
– Vi har sett till att vara förberedda, bekräftar klubbens GM Peter Jakobsson för VF.

På onsdagen kom det stora mardrömsbeskedet att SHL-storstjärnan Michael Lindqvist missar resten av säsongen. Ett väldigt, väldigt tungt besked för topplaget Färjestad.

FBK lovar nyförvärv

Korsbandsskadade Lindqvist tvingas till operation och har därmed spelat klart den här säsongen. 25-åringen har gjort imponerande 25 poäng på 26 matcher den här säsongen och nu behöver FBK hitta en ny poängspelare för att kunna utmana om SM-guldet i vår.

Michael Lindqvist, Färjestad
191123 Färjestads Michael Lindqvist jublar efter 3-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Färjestad den 23 november 2019 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170

Nu bekräftar klubbens GM Peter Jakobsson att FBK ger sig ut på värvningsjakt.
– Ja, det känner vi (om att någon spelare ska in). Nu har vi Daniel Viksten som gjort det fantastiskt bra som ersättare för Lindqvist i förstakedjan men vi måste ha både bredd och spets om vi ska kunna spela länge i vår. Vi letar och har så gjort den sista tiden. Nu fick vi det definitiva beskedet sent i går kväll. Nu vet vi vad vi har att jobba med, säger Jakobsson till lokaltidningen VF.

”Han är inte ledig”

Men GM Jakobsson erkänner också att FBK inte är särskilt nära en ersättare till Lindqvist just nu.
– Nej, egentligen inte speciellt nära. Vi jobbar brett. Det finns inte en uppsjö av Michael Lindqvist-kopior på marknaden. Det ende som kanske skulle kunna göra det är Milan Gulas, och Milan Gulas är inte ledig. Det rör på sig redan nu där ute. Sen ska det passa in. Spelaren ska vilja, vi ska vilja och ekonomin ska passa. Så även om det rör på sig är det inget som är nära förstående nu, kan jag tycka, säger han i intervjun.

Peter Jakobsson, Färjestad
190731 Färjestads General Manager Peter Jakobsson under det första ispasset för Färjestad inför SHL säsongen 2019/2020 den 31 juli 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Om exakt en månad stänger transferfönstret för svensk hockey. Och just nu fokuserar Färjestad på att titta brett både i Europa och Nordamerika.

Men det finns framförallt en kategori spelare som redan nu räknas bort i jakten på förstärkning till Färjestad.
– I Nordamerika finns det ett gäng spelare som gått och väntat hela säsongen. Men att ta in någon sån är vi inte intresserade av. Ta in en som kommer 1 februari och ska spela sig i form, det känns inte som en aktuell lösning i dagsläget. Vi vill att det är en spelare som är igång, säger Jakobsson till Värmlands Folkblad.

LÄS MER: Mardrömmen: SHL-storstjärnan missar resten av säsongen: ”Det är fruktansvärt”