Hockeyallsvenska(!) stjärnan jagas av europeiska toppklubbar – bekräftar intresse: ”Ska ha 200 miljoner kronor”

Adam Tambellini har gjort braksuccé i Modo.
Nu jagas han av europeiska toppklubbar.
– 20 miljoner. Euro. Kan du hälsa att jag ska ha för honom, haha, säger Modos sportchef Fredrik Glader till HockeyNews.

Adam Tambellini presenterades av Modo i oktober – och har gjort makalös succé. Kanadensaren, som kom från fyra raka säsonger i AHL, har gjort hela 34 poäng på 21 matcher i succélaget från Örnsköldsvik.

”Ska ha 20 miljoner euro”

Tambellini gjorde även bra ifrån sig för Kanadas landslag i Spengler Cup, och framgångarna har inte undgått europeiska toppklubbar. Enligt uppgifter i Schweiz så jagar nu Lausanne forwarden.

191211 Modos Jonathan Johansson, Adam Tambellini och Patrik Karlkvist jublar efter att Adam Tambellini gjort 4-2 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Mora den 11 december 2019 i Örnsköldsvik. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

Modos sportchef Fredrik Glader bekräftar intresset, och säger skämtsamt till HockeyNews:

– Hehe. 20 miljoner. Euro. Kan du hälsa att jag ska ha för honom, haha.

”Alldeles på tok”

Glader är inte förvånad över intresset, men menar samtidigt att det inte är aktuellt med en flytt.

– Han har gjort ett bra Spengler Cup också, så det är väl ingen konstighet att det växer ett intresse för honom. Men jag menar, vi är jättenöjda med honom och han betyder mycket för oss. Det är alldeles på tok att på något sätt göra sig av med Tambellini i den här situationen, säger han.

191211 Modos Adam Tambellini efter att ha gjort 4-2 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Mora den 11 december 2019 i Örnsköldsvik. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

Tambellini har spelat i hockeyallsvenskans mest framgångsrika kedja under hösten, där poängligaledaren Jonathan Johnson och Patrik Karlqvist även spelarr. Johnson har gjort hela 56 poäng på 36 matcher, samtidigt som Karlqvist noterats för 44 poäng på samma antal matcher.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!