Mardrömmen: SHL-storstjärnan missar resten av säsongen: ”Det är fruktansvärt”

Det är värsta tänkbara beskedet för Färjestad.
Storstjärnan Michael Lindqvist missar resten av säsongen och tvingas operera knäet.

– Det är fruktansvärt tråkigt helt enkelt, säger han till klubbens officiella webbplats.

Michael Lindqvist har varit en av SHL:s bästa spelare den här säsongen. Men på annandagen, i matchen mot Rögle, var olyckan framme.

Borta resten av säsongen

Lindqvist vred till knät, och de första rapporterna tydde på en frånvaro på tre till sex veckor. Så sent som i måndags uttalade sig Färjestad om rehaben – och menade då att läkningen ”går bra”.

Michael Lindqvist, Färjestad
191116 Färjestads Michael Lindqvist under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Färjestad den 16 november 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Men nu kommer det stora mardrömsbeskedet: Lindqvist blir borta resten av säsongen.

– Han har en isolerad korsbandsskada, säger Mattias Hell, ansvarig för Färjestads medicinska team, till klubbens hemsida.

”Fruktansvärt tråkigt”

Michael Lindqvist har gjort 25 poäng på 26 matcher den här säsongen, och ligger trots skadefrånvaron sjua i SHL:s poängliga.

– Det är bara att gilla läget, operera, rehabträna för att vara redo när nästa säsong startar. Fruktansvärt tråkigt det hela. Jag vet inte riktigt vad jag mer kan säga om det. Det är som det är, säger Lindqvist.

Michael Lindqvist, Färjestad
191219 Färjestads Michael Lindqvist jublar efter 2-4 samtidigt som Leksands Lucas Nordsäter deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Färjestad den 19 december 2019 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Michael Lindqvist gör sin tredje säsong i Färjestad, och har under tiden i klubben snittat nästan en poäng per match. Framgången har lett till ett stort intresse från Europa och NHL, och han kan i och med skadan ha gjort sin sista FBK-match.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

LÄS MER: Här är Rasmus Dahlins superdragningar i natt – som får NHL-fansen att tappa det: ”Ska inte kunna gå”