SHL-klubbens fina gest till rivalen Brynäs avslöjad – direkt efter mardrömmen i SHL: ”Låt dem inte lida”

Brynäs är i stort sett klart för kval.
Då bjöd Timrå på en fin gest direkt efter slutsignal.
– Låt dem inte lida, säger Timrås tränare Ante Karlsson.

Det var besvikna miner i Brynäs under tisdagen. För bara någon månad sedan såg det helt klart ut att det skulle bli HV71 som gör Malmö Redhawks sällskap i ett negativt kval om att hålla sig kvar i SHL, men i stället är det Brynäs som nu måste kämpa sig kvar i högstaligan.

Klara för kval

Gävle-lagets form under den senaste tiden har varit katastrofal, samtidigt som HV71 började vinna matchen i precis helt rätt tid. Tisdagen var en rejäl ödesdag för Brynäs, då man ställdes mot Timrå på bortais, och tre poäng var verkligen ett måste, samtidigt som man behövde hjälp av Skellefteå som mötte HV71.

230307 Brynäs tränare Mikko Manner deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Brynäs den 7 mars 2023 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Men båda resultaten gick emot Brynäs. Det blev förlust med 0-4 i Timrå, samtidigt som HV71 vann med klara 3-0 på hemmais mot Skellefteå. Det betyder att avståndet inför den allra sista grundspelsomgången av SHL är tre poäng, men dessutom hela 16 i målskillnad. Det är därmed i praktiken klart att det blir kval mot Malmö för Brynäs, och efteråt var det rejält dystra miner.

LÄS MER: Erik Karlssons jätteutbrott i natt – då hände det som inte hänt för svensken på över 900(!) matcher: ”Ingen respekt”

Fina gesten

Men man slapp åtminstone ställa upp på den sedvanliga presskonferensen efteråt. Brynäs låste in sig i omklädningsrummet ett tag efter slutsignalen, och då passade Timrå på att skona sin rival. Lagets tränare, Ante Karlsson, tog initiativet att ställa in presskonferensen.

– Låt dem inte stå och lida, säger Ante Karlsson, enligt Aftonbladet.

230307 Brynäs William Strömgren deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Brynäs den 7 mars 2023 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Som om det inte vore nog med eländet för Brynäs så fick man dessutom sin lagkapten Anton Rödin skadad på uppvärmningen. Huruvida han finns med när det ska avgöras om vilket lag som hänger kvar i SHL till nästa år eller inte återstår att se. Malmö Redhawks ligger fyra poäng efter Brynäs i tabellen. 

LÄS MER: Börje Salmings beundransvärda svar på frågan – viktiga orden som alla måste höra: ”Jag hatar såna personer”