Erik Karlssons jätteutbrott i natt – då hände det som inte hänt för svensken på över 900(!) matcher: ”Ingen respekt”

Karlsson kunde inte hålla känslorna i styr.
Den förbjudna gesten ledde till en utvisning – och efteråt var svensken vansinnig.
– Det är svårt att acceptera, säger han.

Erik Karlsson är överlägsen i NHL:s poängliga för backar, men de senaste dagarna har rubrikerna kring honom handlat om annat än succé på isen. Under natten mot tisdagen så sågades Karlsson rejält för sitt defensiva arbete under en sekvens, och i natt var det dags för nästa omtalade situation.

Jätteutbrottet

Erik Karlsson gjorde, i matchen mot Colorado Avalanche, det han gör som allra bäst. Han använde sin skickliga skridskoåkning för att ta sig förbi en motståndare in i offensiv zon, men på vägen fick han en klubba upp i ansiktet. Karlsson tog sig direkt för ansiktet, och när han väl kom till båset såg man hur blod rann från hans läppar.

När väl Karlsson kommit till båset, och innan han gick in till omklädningsrummet för att plåstras om, så vände han sig om – och var fullständigt rasande på domarna. Ingen av rättskiparna hade noterat smällen, och Colorados Alex Newhook klarade sig således från någon bestraffning. Och det fick Erik Karlsson att se rött. Han gestikulerade ilsket mot domarna – och kastade sedan in sin hjälm i ren ilska in på isen.

LÄS MER: Erik Karlsson dundersågas för märkliga bilderna i natt – fansen tror knappt att det är sant: ”Direkt pinsamt”

Första gången i karriären

Erik Karlsson fick då två minuters utvisning för osportsligt uppträdande, och ett personligt tiominuters-straff. Det är Karlssons allra första misconduct i NHL – efter 903 matcher. 

Efteråt hade Karlsson fortfarande inte släppt situationen.

– Det finns ingen respekt från domarna när man missar en sådan grej. Jag har svårt att acceptera det, säger Karlsson.

Erik Karlsson menade att domarna dessutom inte sökte upp honom efteråt, och att det var tydligt att han hade rätt.

– Jag försöker alltid följa regelboken, det är inte jag som skriver reglerna. Jag pratade med domarna efteråt och jag hade velat höra att de missade händelsen och be om ursäkt, men det fick jag tyvärr inte höra, säger Karlsson.

LÄS MER: Börje Salmings beundransvärda svar på frågan – viktiga orden som alla måste höra: ”Jag hatar såna personer”