SHL-klubbens enorma sorg – trotjänaren har gått bort: ”Han var en av de stora”

Malmö Redhawks är i sorg.
Efter beskedet att en riktig klubbikon har gått bort.
– Malmö Redhawks har enormt mycket att tacka honom för, säger klubbens vd Patrik Sylvegård.

I dag är en sorgens dag i SHL-laget Malmö Redhawks. På klubbens officiella webbplats meddelar man att profilen Pehr Malmström har gått bort efter en tids sjukdom.

Malmö i sorg

Han blev 79 år gammal och somnade in under måndagen. I ett pressmeddelande beskriver Malmö hur mycket han betydde för klubben.
”Idrottsvärlden förbluffas över det svenska idrottsundret och hur svenska föreningar inom otaliga sporter lyckats med sina framgångar, både som lag och individer. Dessa föreningar byggs av personer som ser organisationen som en del av sin egen identitet och gör allt för klubben i alla lägen. Pehr Malmström var en sådan och, en eldsjäl ut i fingerspetsarna som varit en grundpelare i det Malmö Redhawks som vi ser i dag. Han var aldrig den personen som stod längst fram och lyfte bucklan. Men han var där, några meter bakom och gladdes mest åt att få vara med och delta i klubbens framgångar”, skriver Redhawks.

Pehr Malmström, Malmö Redhawks
131216 Pehr Malmström, säkerhetsansvarig på Malmö Redhawks under en presskonferens efter matchen i hockeyallsvenskan mellan Malmö Redhawks och Troja Ljungby den 16 december 2013 i Malmö. © Bildbyrån – COP 110 – Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Malmström jobbade för Malmö under många, många år i flera olika roller som VD, styrelsemedlem, säkerhetschef och under de sista åren som värd för klubbens partners vid hemmamatcherna i Malmö arena. Han var även med och skapade den ikoniska Mif-loggan.

”En av de stora”

Trotjänaren fick även motta det prestigefulla priset som ”Årets eldsjäl 2019”.
”Ett pris som aldrig känts mer självklart enligt Malmö Redhawks. Pehr symboliserade det som Redhawks i alla lägen vill stå för i form av Hjärta, Kvalitet och inte minst Stolthet – men han var också en stor drivkraft i Malmös föreningsliv som helhet, både inom MISO men också andra icke idrottsrelaterade organisationer”, skriver Malmö i sitt pressmeddelande.

Pehr Malmström, Malmö Redhawks
131216 Pehr Malmström, säkerhetsansvarig på Malmö Redhawks poserar för ett porträtt under matchen i hockeyallsvenskan mellan Malmö Redhawks och Troja Ljungby den 16 december 2013 i Malmö. © Bildbyrån – COP 110 – Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Malmström var Malmö trogen ända in i det sista och fick även ett sista farväl till klubben när han förra tisdagen närvarade på SHL-premiären. Då fick han också stå nere i spelargången och önska samtliga spelare lycka till inför den nya säsongen.
– Pehr var med redan när jag kom till klubben i slutet på 80-talet och har sedan dess varit klubben trogen som få andra. Pehr var en av de stora och Malmö Redhawks har enormt mycket att tacka Pehr för. Saknaden är stor, säger klubbens vd Patrik Sylvegård i ett officiellt uttalande.

Malmö Redhawks kommer nu att hedra Pehr Malmström genom att hålla en tyst minut i nästa hemmamatch, samt spela med svarta band på armarna under veckan.
”Låt oss aldrig glömma Pehr och det han symboliserade. Tack Pehr!”, avslutar klubben sitt pressmeddelande.

LÄS MER: SHL-backen avslutar nu hockeykarriären – bara 28 år(!) gammal: ”Jag har problem”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!