Joel Lundqvists tydliga besked om brorsan Henrik – och svaret om återkomst till Frölunda: ”Kan säga det”

Henrik Lundqvists framtid är osäker.
Nu stänger dock brorsan Henrik dörren helt om en återkomst till Frölunda.
– Jag får den frågan ständigt och bara för att ta död på spekulationer och annat. Det blir det inte, säger Joel Lundqvist till HockeyNews.

Henrik Lundqvist är för första gången i karriären petad som förstamålvakt i New York Rangers. Den svenske superstjärnan har dominerat i buren på Manhattan i 16 år, men har under hösten och vintern fått se sig själv på bänken och läktaren vid flera tillfällen.

Kan lämna Rangers

Till nästa säsong är det uttalat att Rangers inte kommer att satsa på svenskstjärnan, vilket ställer rejäla frågetecken kring hans framtid. Henrik Lundqvist har ett år kvar på sitt kontrakt med klubben, och nu undrar sig alla vad som egentligen kommer att hända med den sista säsongen i Rangers.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Alternativen är många för Lundqvist, men det mesta tyder på att Rangers kommer att köpa ut svensken från sitt kontrakt. ”King Henrik” är då fri att välja bland andra klubbar, och kan styra själv över sin framtid.

Joels besked

Det finns även alternativen att Lundqvist avslutar karriären, eller att han trejdas till en annan NHL-klubb. Men det har även funnits rykten om att Lundqvist möjligtvis skulle kunna tänka sig att vända hem till Sverige, för att avsluta karriären i Frölunda.

New York Rangers goaltender Henrik Lundqvist (30) watches from the bench during the second period of the team’s NHL hockey game against the San Jose Sharks, Saturday, Feb. 22, 2020, at Madison Square Garden in New York. (AP Photo/Mary Altaffer)

Men det är spekulationer som Henrik Lundqvists bror, Joel, nu tar död på.

– Nej. Den dörren är stängd. Det kan jag säga. Det blir det inte, säger Joel Lundqvist till HockeyNews.

Expertens dom

Vad som ligger till grund till det beslutet vill dock Joel Lundqvist inte säga någonting om.

– Det är mycket som spelar in i ett sånt beslut. Men jag får den frågan ständigt och bara för att ta död på spekulationer och annat. Det blir det inte, säger han.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
190519 Goaltender Henrik Lundqvist of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

Henrik Lundqvist har under NHL-karriären noterats för makalösa 887 matcher, där han dessutom har en räddningsprocent nära 92. I helgen kom uppgifter från Nordamerika om att Rangers efter mycket om och men beslutat för att köpa ut Lundqvist från sitt kontrakt, och i stället satsa på stjärnduon Igor Sjestjorkin och Alexandar Georgijev.

– De vill behandla Henrik Lundqvist med den respekt han har förtjänat. Men de måste gå vidare, de har djup på målvaktspositionen och tiden är kommen, sa TSN-experten Darren Dreger.

LÄS MER: Dick Axelssons stenhårda attack – ger sig på domaren efter förlusten: ”Jävla Kalle Anka!”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!