SHL-klubbens drömvärvning helt klar – stjärnan återvänder till Sverige igen

Han var en av SHL:s bästa spelare senast.
Nu står det klart att Jesse Virtanen återvänder till Färjestad.
– Det var bara Färjestad som gällde. Det känns fantastiskt kul att jag får möjlighet att återvända, säger Virtanen i ett pressmeddelande.

Med otroliga 41 poäng på 52 matcher vann han backarnas poängliga i SHL 2018/19. Det räckte även imponerande nog till en fjärdeplats i den totala poängligan den säsongen.

SHL-drömvärvning

Jesse Virtanen utsågs till årets back och belönades med ett KHL-kontrakt hos Traktor Chelyabinsk för det. Men efter bara en säsong i KHL lämnar finländaren nu Ryssland – och återvänder till Sverige.

Jesse Virtanen, Färjestad
190406 Färjestads Jesse Virtanen jublar efter han gjort 3-0 under semifinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och Djurgården den 6 april 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Färjestad kan äntligen presentera sin stora drömvärvning inför kommande säsong. SHL-laget har jobbat hårt för att säkra upp Virtanen och har nu ett ettårskontrakt helt klart med 28-åringen.

Tillbaka i FBK

Det är minst sagt en riktig prestigevärvning inför nästa säsong.
– Jag trivdes väldigt bra i Karlstad, med klubben, fansen och alla som jobbar där. Skulle det bli Sverige igen så var det bara Färjestad som gällde. Det känns fantastiskt kul att jag får möjlighet att återvända. Att jag återvänder till en klubb som har chansen att vinna vägde också in såklart, säger Virtanen i sitt första uttalande.

Jesse Virtanen, Färjestad
190414 Färjestads Jesse Virtanen under semifinal 5 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och Djurgården den 14 april 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Virtanen kom till Karlstad från moderklubben Lukko Rauma 2017. På 103 SHL-matcher för FBK blev det hela 71 poäng från backen.
– Vi vet vad Jesse Virtanen kan göra på isen. Han är inte världens pratkvarn, men är ändå en stor ledare i sitt sätt att spela, träna och ta sig an uppgiften. Att han kommer tillbaka till oss ser vi också som ett kvitto på att vi gör en hel del saker rätt – att spelare vill återvända efter ett äventyr i ett annat land. Det är glädjande helt enkelt, säger sportchefen Peter Jakobsson till klubbens officiella webbplats.

Under senaste KHL-säsongen blev det 18 poäng på 60 matcher för klubbarna Traktor och Ak Bars Kazan.

LÄS MER: Stora glädjebeskedet: Succésvensken återvänder till SHL igen – får lämna NHL-laget

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!