SHL-klubbens ärliga besked – öppnar för drömvärvningen: "Det löser vi" 

SHL-klubbens ärliga besked – öppnar för drömvärvningen: ”Det löser vi” 

Han sitter på ett utgående kontrakt hos schweiziska Lausanne.
Nu öppnar SHL-klubben Linköping för att plocka hem drömvärvningen Jonas Junland.
– Ja, det löser vi, säger Linköpings GM Niklas Persson till Hockeynews.

Det ryktas om en konflikt mellan Jonas Junland och Lausannes huvudtränare Ville Peltonen. Då svenske toppbacken inte spelat sedan 17 december.

Ryktas till SHL igen

Nu talar mycket för att Junland kan ha gjort sitt i Lausanne. 32-åringen sitter på ett utgående kontrakt med schweiziska NLA-klubben och i går gjorde även klubben klart med ett nyförvärv på backsidan.

Jonas Junland, SHL
191210 Jonas Junland of Lausanne looks dejected during the CHL game between Luleå and Lausanne on December 10, 2019 in Luleå.
Photo: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Det handlar om landsmannen Philip Holm som lämnar Nordamerika för spel i Schweiz och tuffar till konkurrensen på backsidan ännu mer i Lausanne. Och det kan vara nådastöten för Junland som nu ryktas tillbaka till SHL igen.

SHL-laget bekräftar

Huvudspåret är förra klubben Linköping och de följer Junlands situation väldigt noga.
– Jag och Jonas har kontakten. Jag vet att hans målsättning hela tiden har varit att faktiskt slutföra säsongen i Lausanne. Ingenting annat. Han vill göra rätt för sig där nere och han känner att de har ett lag som faktiskt kan blanda sig i slutstriden där nere. Sedan, vart det bär, det får vi nog se de närmaste dagarna. De har väl match fredag-lördag och vi får väl se om han spelar eller inte spelar, säger klubbens general manager Niklas Persson till Hockeynews.
– Situationen är som den är och jag vet om den.

Jonas Junland, SHL
171211 Sveriges Jonas Junland under en träning med Sveriges ishockeylandslag den 11 december 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Men ett som är säkert är att om LHC får chansen att värva Junland så kommer de verkligen att ta den. Och ekonomiskt är det inga problem.
– Ja, det löser vi, bekräftar GM Persson till hockeysajten.

Jonas Junland har hittills gjort 13 poäng på 28 matcher och är assisterande lagkapten i Lausanne. Totalt har svenske backen gjort imponerande 112 poäng på 152 matcher i Schweiz.

LÄS MER: Chocken: Nu kan stjärnan och publikfavoriten lämna SHL-klubben – ryktas hit