Chocken: Nu kan stjärnan och publikfavoriten lämna SHL-klubben – ryktas hit

Chocken: Nu kan stjärnan och publikfavoriten lämna SHL-klubben – ryktas hit

Han är en stor publikfavorit i Skellefteå AIK.
Men nu kommer chockuppgifter som skakar om.
Då backstjärnan Jonathan Pudas kan lämna Västerbotten, rapporterar Sportbladet.

SHL går nu in i avgörande tider och kampen om slutspelsplatser samt för att undvika nedflyttning blir intensiv kommande månader. Samtidigt börjar spelarna fundera över sin framtid.

Kan lämna SHL-laget

Det är nu SHL-spelarna börjar kika på nästa säsong och fundera över sina kontrakt, om det är läge att stanna eller lämna. Just därför har en riktig backstjärna hamnat i fokus.

Jonathan Pudas, Skellefteå AIK
191230 Skellefteås Jonathan Pudas deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Färjestad den 30 december 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Det handlar om publikfavoriten Jonathan Pudas i Skellefteå AIK som kan lämna klubben. 26-åringen från Kiruna förhandlar just nu med en icke namngiven klubb i Schweiz, rapporterar Sportbladet.

”Det stämmer inte”

Pudas har gjort stor succé i Västerbotten och står noterad för 22 poäng på 30 SHL-matcher för Skellefteå AIK den här säsongen. Men han själv vill inte bekräfta att han är på väg bort.
– Stämmer inte. Jag är inte klar någonstans och har faktiskt inte pratat med min agent på flera veckor. Jag och min familj trivs bra i Skellefteå, det är stora möjligheter att vi blir kvar också, säger han till kvällstidningen.
– Jag håller alla dörrar öppna och känner ingen brådska. Sedan gäller det att få ihop det socialt med små barn och en familj som jag prioriterar.

Jonathan Pudas, Skellefteå AIK
191207 Skellefteås Jonathan Pudas jublar efter 3-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Leksand den 7 december 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Backen Jonathan Pudas är inne på sin tredje säsong hos Skellefteå AIK och går mot sin poängbästa säsong någonsin i SHL. Tidigare har han även två säsonger i Brynäs och spel i Karlskrona samt Kiruna.

LÄS MER: Uppgifter: Svenske toppbacken kan återvända till SHL-klubben – efter beslutet i dag