SHL-klubben på värvningsjakt – jagar kapten från Hockeyallsvenskan

Marcus Paulsson har en stark säsong i ryggen i Karlskrona.
Men den nyblivne kaptenen kan göra sin sista säsong, eller vecka, i klubben.
Enligt BLT jagas han av Malmö Redhawks men det kommer krävas storbelopp om sportchefen Patric Larsson ska släppa honom.

Karlskrona ligger på sjundeplats och kämpar för att ta sig till slutspelsserien i Hockeyallsvenskan. I laget har framför allt två spelare varit framstående i form av Justin Crandall och kaptenen Marcus Paulsson.

Kan lämna KHK

Crandall ligger femma i den totala poängligan med 36 poäng på 43 matcher och har fått ögonen på sig från flera klubbar, bland dessa seriekonkurrenten AIK.

Marcus Paulsson. Foto: Bildbyrån

Tillsammans med Crandall har Marcus Paulsson varit en av lagets främsta spelare. Nu kommer uppgifter på att det finns intresse från SHL för Paulsson, som till årets säsong blev utsedd till lagkapten i klubben.

Paulsson jagas av Malmö

BLT rapporterar att Malmö har hört av sig gällande forwardens tjänster. Men att det ska bli aktuell med en försäljning tvärnekar Karlskronas sportchef Patric Larsson.
Med tanke på den tabellposition som vi har där vi går för slutspelsserien så ska det vara riktigt bra med pengar och vi ska sälja någon av våra toppspelare. Så det är inte aktuellt att de ska lämna, säger han till tidningen och fortsätter:
– Jag vill nog ha en nolla till om det ska vara aktuellt. Att ta vår lagkapten är ingen billig lösning.

”Då hamnar man i fängelse”

Malmö är bara målskillnad ifrån att gå upp på en kvartsfinalplats i SHL-tabellen och har nyligen fått in Marcus Björk från Örebro. I samma veva lämnade Stefan Warg för en övergång åt andra hållet.

Marcus Paulsson har stått för 34 poäng under säsongen och skulle vara en fin injektion för många SHL-lag. Men just prislappen är någonting som är avgörande om en försäljning ens ska komma på tal, menar Larsson.
– Man kan inte köpa Norrmalmstorg och betala för Hornsgatan. Då hamnar man i fängelse, säger han till BLT och skrattar.

Transferfönstret stänger om en vecka.

Dela artikeln för att säga va du tycker om det här!

LÄS MER: Forwarden lämnar Luleå – klar för spel i toppkonkurrenten

BOMBEN: Kanadensiske Stanley Cup-mästaren klar för SHL!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);