BOMBEN: Kanadensiske Stanley Cup-mästaren klar för SHL!

Växjö Lakers slår till med en av årets största värvningsbomber.
I dag meddelar klubben att man värvar in den kanadensiske forwarden och dubble Stanley Cup-mästaren Kris Versteeg.
32-åringe har skrivit på ett kontrakt säsongen ut.

De svenska mästarna Växjö har haft en tung säsongsinledning. Laget ligger för närvarande på niondeplats i SHL-tabellen, endast fem poäng från att missa slutspel.

Kris Versteeg klar för Växjö

Växjö valde igår att bryta kontraktet med floppen Austin Ortega. Men i dag, mindre än 24 timmar sedan Ortega fick lämna, presenterar man årets kanske största bomb.

Via sin hemsida meddelar Växjö Lakers att man värvar in den dubble Stanley Cup-mästaren Kris Versteeg. Kanadicken kommer senast från spel i KHL med Omsk där han stått för fem poäng på elva matcher.

Kontraktet är skrivet säsongen ut.
– Vi har letat spets inför slutspurten och det är precis vad vi tycker oss ha hittat i Kris Versteeg. Kris har en gedigen NHL karriär med bl a dubbla Stanley Cup triumfer med Chicago. Som spelare är han allround men spelar med en edge som är så värdefull ju tätare matcherna blir. Det är heller ingen nackdel att Kris står för ett ledarskap även utanför isen som kommer vara viktigt i årets täta serie, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Mångmeriterad NHL-spelare

Kris Versteeg har en lång och gedigen NHL-karriär på meritlistan.

Totalt har han gjort över 700 matcher i världens bästa hockeyliga och representerat Chicago, Florida, Toronto, Philadelphia, Carolina, Los Angeles och Calgary. Det sistnämnda laget spelade han i så sent som i fjol och stod då för åtta poäng på 24 matcher. I Chicago var han med och vann dubbla Stanley Cups 2010 och 2015

LÄS MER: Forwarden lämnar Luleå – klar för spel i toppkonkurrenten

Ratade forwarden uppges lämna – högaktuell för stora ligarivalen