Forwarden klar för ny SHL-klubb – lämnar för spel i stora toppkonkurrenten

Djurgården rustar inför slutspurten av SHL:s grundserie.
Nu står det klart att man värvar Mattias Guter från toppkonkurrenten Luleå.
Forwarden är klar för spel i klubben över nästa säsong.

SHL:s grundserie är mer ovis än på länge. Många lag slåss i toppen av tabellen samtidigt som det ser likadant ut på andra halvan. I dagsläget skiljer det tio poäng mellan serieledande Luleå och Brynäs på tiondeplatsen, den sista till slutspelets åttondelsfinaler.

Guter lämnar Luleå

Luleås säsong har varit succéartad hittills, men för vissa spelare har den tuffa konkurrensen lett till lite speltid. Mattias Guter är en av dem, som i år endast spelat 16 matcher i laget efter flytten från Timrå.

Foto: Bildbyrån

Forwarden, som gjorde stor succé i Karlskrona under flera säsonger, har stått för ynka tre poäng i Luleå-tröjan och nu har han gjort klart med en ny SHL-klubb.

Klar för Djurgården

Djurgården meddelar via sina officiella kanaler att Guter avslutar säsongen i klubben. Kontraktet gäller över denna och den kommande säsongen.
– Det känns jättebra att knyta till oss Mattias dels för resten av denna säsong i vår ambition att nå till SM-final och dels i vårt lagbygge inför framtiden. I Mattias får vi en spelare som är väl bekant med vår organisation, våra ledare och flera av våra spelare. säger sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Mattias Guter kommer till en förening han känner väl till. Forwarden spelade i klubben under sin juniortid och var även med i laget när man avancerade till SHL 2015.

”Bra att säkra upp”

Djurgården riskerar att tappa flera spelare till nästa säsong, framför allt Emil Bemström, Axel Jonsson Fjällby och Jonathan Davidsson som alla kan lämna för spel i Nordamerika.

Det i sin tur banade väg för Guters kontrakt även över nästa säsong.
– Även om vi har duktiga lovande spelare i våra juniorlag som kommer att fortsätta utvecklas så känns det bra att säkra upp en erfaren svensk forward från Stockholm som komplement till den talang som våra unga spelare besitter, säger Eriksson.

Djurgården är tillbaka i SHL-spel på tisdag när man ställs mot Timrå hemma på Hovet. Därefter väntar bortamöte mot Örebro nästa fredag.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Pettersson och Dahlins nya briljans i natt – fortsätter tokdominera i rookieligan

Joel Lundqvists stenhårda sågning – efter journalistens utspel

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);