SHL-klubben har gjort klart med stortalangen och JVM-guldhjälten: ”En blivande NHL-stjärna”

På tisdagen blev prestigevärvningen helt klar.
Malmö Redhawks har kommit överens med stortalangen Joe Veleno.
– De håller honom mycket högt och han är en blivande NHL-stjärna, säger sportchefen Patrik Sylvegård.

Malmö Redhawks inledde nya SHL-säsongen med två raka förluster. Men i helgen lyckades man ta första segern genom att besegra Färjestad på bortaplan.

Malmö värvar

Nu plockar SHL-laget in ytterligare offensiv spets till lagbygget. I dag blev det klart att man värvar in stortalangen Joe Veleno på ett lån från Detroit Red Wings som gäller resten av säsongen.

Joe Veleno, NHL
Joe Veleno, NHL. FOTO: Detroit Red Wings.

Veleno har under många år ansetts vara en exceptionell talang och har haft ögonen på sig ända sedan 15 års ålder. Kanadensaren gjorde debut i juniorligan QMJHL ett år tidigare än resten av spelarna och har sedan dess producerat otroliga 266 poäng på 230 poäng för Saint John Sea Dogs.

Sommaren 2018 valdes centern som nummer 30 totalt av Detroit Red Wings i den den första rundan av NHL-draften. Senaste säsongen var han en av guldhjältarna i Kanadas JVM-mästarlag och det blev fina 11 mål och totalt 23 poäng på 54 matcher under debutsäsongen i AHL.

Stortalang klar

Nu släpper Red Wings sin stortalang till Sverige och spel i Malmö Redhawks resten av säsongen.
– Vi är glada över att vi får hit en spelare som Joe, som går en fin framtid till mötes i NHL. Red Wings, som äger hans rättigheter, tror väldigt mycket på honom och ser honom som en toppcenter under många år framöver. Efter jul var han bästa center i Grand Rapids i AHL, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård i ett uttalande.

Joe Veleno, NHL
OSTRAVA 20200105 Kanadas Ty Dellandrea och Joe Veleno efter sˆndagens final i Junior-VM 2020 i ishockey mellan Kanada och Ryssland i Ostravar Arena. Foto: Erik Simander / TT kod 11720 *** Bilden ingÂr i SPORTPAKET. Fˆr ˆvriga BETALBILD ***

Sylvegård vill även tacka en särskild svensk för att den här prestigeaffären har blivit av.
– Vi har mycket att tacka Niklas Kronwall som har hjälpt till med kontakten. De håller honom mycket högt och är troligen en blivande NHL-stjärna, han kommer att spela i NHL många år framöver och klubben ser honom som deras blivande andrecenter, säger Redhawks sportchef.

”Minimal kostnad”

Förhoppningen nu är att Veleno ska göra SHL-debut borta mot HV71 torsdagen 15 oktober. SHL-laget är mycket spända på att få se nyförvärvet in action.
– I Joe får vi in en stark skridskoåkare som kommer att vara en offensiv kraft för oss, samtidigt som han tar ansvar i defensiven. Han har en bra blick för spelet och besitter ett vasst skott. Det ska bli spännande att se honom hos oss och roligt att vi får vara en del i hans utveckling, säger Sylvegård som också vill påpeka den ekonomiska lösningen.
– Han kommer hit på ett rookieavtal, vilket innebär att det är en minimal kostnad för oss.

Den unge kanadensaren är också spänd på att få visa upp sig på svensk mark.
– Jag är exalterad över den här möjligheten. Jag känner förvisso inte till så mycket om staden och laget, men jag ser verkligen fram emot att komma över och träffa mina nya lagkamrater och bli en del av laget. Jag vill kunna bidra med min fart göra ett avtryck direkt från start, säger Veleno i en första kommentar.

LÄS MER: Sensationella uppgifter: SHL-klubben värvar in Stanley Cup-mästare som gjort över 200 NHL-matcher

Följ 08minuter på Facebook!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!