Sensationella uppgifter: SHL-klubben värvar in Stanley Cup-mästare som gjort över 200 NHL-matcher

Här kommer en riktig sillybomb.
Stjärnforwarden Ben Smith uppges vara överens med Rögle, rapporterar Mr. Madhawk.
32-åringen har vunnit Stanley Cup och gjort 237 matcher i NHL.

Rögle fick nyligen succéforwarden Adam Tambellini skadad och har sedan dess letat febrilt efter en ersättare. Nu har man hittat ett riktigt toppnamn för att fylla upp luckan på forwardssidan.

Rögle värvar

SHL-klubben är överens med tyska klubben Adler Mannheims stjärnforward Ben Smith, rapporterar SportExpressens Mr. Madhawk. 32-åringen har en tung meritlista med hela 237 matcher och 54 poäng i NHL.

Ben Smith, Rögle
191008 Ben Smith of Adler Mannheim ahead of the CHL ice hockey game between Djurgården and Adler Mannheim on September 8, 2019 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180130

Men den allra största meriten är att amerikanen var med och vann Stanley Cup med Chicago Blackhawks 2013. Dessutom har Smith spelat för NHL-lagen San Jose Sharks, Toronto Maple Leafs och Colorado Avalanche.

”Bra för oss”

Senaste två säsongerna har han spelat sin hockey i Tyskland och gjort imponerande 80 poäng på 104 matcher i tyska ligan DEL. Senaste säsongen var Smith en av toppspelarna i Adler Mannheim.

Han har just nu kontrakt över säsongen 2020/21 men enligt uppgifter är Rögle överens med stjärnforwarden. I första hand rör det sig om en kortsiktig lösning för att ersätta Tambellini, men det kan även bli aktuellt med ett längre kontrakt.
– Det är många spelare i vårt lag som vi har fått förfrågningar på, säger tyska klubbens sportchef Jan-Axel Alavaara till Madhawk.
– Jag kan varken bekräfta eller dementera det. Men det är klart att kan vi hitta bra lösningar för våra spelare, när ligan här nere inte är igång, så är det bra för oss.

184 AHL-poäng

Tyskland drar igång sitt ligaspel först i november enligt planen, men det är inget som ännu är fastställt. Därför kan tyska hockeyklubbarna bli av med några av sina bästa spelare.

Ben Smith, Rögle
201003 Publik på läktarna jublar efter ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Djurgården den 3 oktober 2020 i Ängelholm. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0048

Inom kort förväntas Ben Smith bli presenterad av Rögle som sitt senaste nyförvärv.
– Det är möjligt att någonting kommer ut inom de närmsta dagarna vad gäller Ben. Men jag har ingenting mer att säga, säger sportchefen Alavaara i intervjun.

Utöver sina sju säsonger i NHL har Smith även gjort 6 säsonger i farmarligan AHL. Där blev det hela 184 poäng på 247 matcher genom åren.

LÄS MER: Officiellt: Han tvingas lämna Leksand efter fyra(!) matcher – redan gjort klart med ny klubb

Följ 08minuter på Facebook!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!