Officiellt: Han tvingas lämna Leksand efter fyra(!) matcher – redan gjort klart med ny klubb

SHL-säsongen är bara fyra matcher gammal.
Men redan nu får Andreé Hult lämna Leksand – och han har redan gjort klart med ny klubb.
– Jag ser verkligen fram emot att vara tillbaka, säger Hult i ett pressmeddelande.

På söndagen kom beskedet att näste spelare får lämna Leksand efter bara några matcher av den nya säsongen. Först ut att lämna dalalaget var Sebastian Wännström och nu blev det dags för Andreé Hult också.

Lämnar Leksand

32-årige masen har bara varit ombytt i en av Leksands fyra matcher på den nya SHL-säsongen. Men nu har han och klubben officiellt gått skilda vägar.

Andreé Hult, Leksand
200904 Leksands Andreé Hult under ishockeymatchen i Skoda Trophy mellan Vita Hästen och Leksand den 4 september 2020 i Södertälje. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0032

Det dröjde heller inte särskilt länge innan Hult gjort klart med ny klubb. Först kom uppgifter om att forwarden var överens med en tysk klubb.

Ny klubb klar

Senare under måndagen bekräftades ryktena. Hult har skrivit på för tyska EHC Freiburg, som tillhör den tyska andraligan.
– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av EHC Freiburg och vara tillbaka i Tyskland. Jag har bara hört bra saker om staden, klubben och laget och jag kan inte vänta med att vara på isen. Freiburg hade en enastående säsong i DEL2 förra året och jag kommer att göra allt jag kan för att hjälpa laget att vinna ännu fler matcher, säger Hult om övergången. 

Det blev totalt 43 matcher i Leksandströjan för Andreé Hult och sammanlagt fyra poäng den här sejouren. Tidigare under karriären har han gjort fyra säsonger i Tyskland för laget Schwenninger Wild Wings och nu väntar comeback till tysk hockey.

Gjort 100 poäng

32-åringen har annars varit runt en hel del under hockeykarriären. Däribland Timrå, BIK Karlskoga, Mora samt spel i Ryssland, Slovakien och även Ukraina.

Andreé Hult, Leksand
200904 Leksands Andreé Hult inför ishockeymatchen i Skoda Trophy mellan Vita Hästen och Leksand den 4 september 2020 i Södertälje. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0032

Senast det blev spel i Tyskland gjorde Hult imponerande 100 poäng på 160 matcher för Schwenninger. Han har också gjort 92 poäng på 150 matcher i HockeyAllsvenskan genom åren.

För Leksands del har det hittills blivit fyra poäng på fyra matcher i inledningen av nya SHL-säsongen. Här näst väntar bortamatch mot underpresterande Färjestad, som ligger sist i SHL med två poäng på fem matcher, på torsdag kväll.

LÄS MER: Börje Salmings råd till Henrik Lundqvist – så borde han tänka om framtiden: ”Det kommer en tid då…”

Följ 08minuter på Facebook!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!