SHL-klubben dumpade klubbikonen – nu förklarar han allt i öppet brev till fansen: "Jag kände mig så övergiven..."

SHL-klubben dumpade klubbikonen – nu förklarar han allt i öppet brev till fansen: ”Jag kände mig så övergiven…”

HV71 valde att göra sig av med klubbikonen Martin Thörnberg.
Nu berättar Martin Thörnberg allt om det svåra uppbrottet.
”Jag kände mig så övergiven”, skriver han i ett känslosamt inlägg på Instagram.

Han är en av de största profilerna i HV71 genom tiderna. Född och uppvuxen i Jönköping har Martin Thörnberg vigt sitt liv åt klubben i hans hjärta.

4 guld med HV71

Hela 14 säsonger och över 700 matcher har det blivit i HV-tröjan genom åren. Och 36-åringen har vunnit hela 4 SM-guld med HV71 under karriären.

Martin Thörnberg, HV71
191026 HV71:s Martin Thörnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och HV71 den 26 oktober 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Men i slutet av mars kom chockbeskedet att klubben väljer att göra sig av med klubbikonen. Thörnberg fick beskedet att kontraktet inte kommer att förlängas och tvingades därför lämna favoritlaget mot sin vilja.

”Jag blev helt tom”

En månad senare öppnar SHL-veteranen nu upp om svåra känslorna vid uppbrottet. På sin Instagramsida förklarar han allt i ett öppet brev.
”Jag var så besviken över en del saker och jag kände mig så övergiven. Dagen då jag fick beskedet och allt bara var över kom så plötsligt och oväntat och jag blev helt tom. Jag kände mig så fruktansvärt tom när jag plockade ihop mina saker i omklädningsrummet, och lika tomt var det i arenan. Det var ingen där. Jag önskar att jag fått ta farväl på ett annat sätt. Det känns fortfarande lite overkligt”, skriver Thörnberg på Instagram.

Martin Thörnberg, HV71
200222 HV71:s Martin Thörnberg lämnar isen under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Malmö Redhawks den 22 februari 2020 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / Cop 258

36-åringen vill rikta ett enomt stort tack till HV-fansen efter alla åren ihop.
”Jag känner mig otroligt stolt över att ha fått vara en del av HV71 och en del av HV71:s historia. Jag har upplevt så mycket med HV71. Jag har så många fantastiska minnen med HV71. Jag har fått chansen att lära känna så många fantastiska människor genom HV71 och jag har fått möjligheten att vara med och beröra så många människor i Kinnarps Arena under mina 14 säsonger i klubben – och jag har blivit berörd! Det är jag så otroligt tacksam för och det kan ingen eller ingenting ändra på!”, skriver han i inlägget.

Martin Thörnbergs hockeyframtid är fortfarande oklar. Men han är öppen för att fortsätta spela – och kan även tänka sig spela för en annan SHL-klubb.

https://www.instagram.com/p/B_kCPhDjG–/?utm_source=ig_web_copy_link

LÄS MER: SHL-målkungen helt klar för NHL-laget – lämnar nu Sverige efter succésäsongen