SHL-klubbens stora drömbesked – efter att succébacken skrivit på för NHL-laget

Han gjorde storsuccé under första säsongen i HV71.
Nu har poängfarlige backen Johannes Kinnvall skrivit på NHL-kontrakt.
Men det har också kommit ett oerhört skönt drömbesked för HV71.

Redan förra sommaren fick NHL-laget Calgary Flames upp ögonen för Johannes Kinnvall. Efter att den helt odraftade backen imponerat på klubbens utvecklingsläger.

Imponerade i SHL

Då hann han bekanta sig med både klubben och staden. Sedan klev Kinnvall in i senaste SHL-säsongen och imponerade oerhört mycket. 

Johannes Kinnvall, HV71
200128 HV71:s Johannes Kinnvall jublar efter 4-1 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Färjestad den 12 januari 2020 i Jönköping. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_498

22-åringen gjorde otroliga 40 poäng på 51 matcher under sin första säsong i HV71 och vann den interna poängligan. Dessutom kom han tvåa i backarnas totala poängliga förra säsongen.

”Det är min dröm”

För det belönas nu Kinnvall med sitt allra första NHL-kontrakt. Då succésvensken har skrivit på ett tvåårskontrakt med Calgary Flames, det meddelar klubben på sin officiella webbplats.
– Min dröm har alltid varit att skriva på ett NHL-kontrakt. Och nu är det verklighet. Jag kan knappt tro det, säger han i sitt första uttalande.

Johannes Kinnvall, HV71
200211 HV71:s Johannes Kinnvall inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och HV71 den 11 februari 2020 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Men trots NHL-kontraktet har även HV71 fått ett drömbesked. Och det är att Kinnvall direkt lånas tillbaka till SHL-klubben för kommande säsongen, meddelar Flames i ett pressmeddelande.

NHL-lagets plan är att plocka över 22-åringen först till säsongen 2021/22. Även HV-lagkamraten Linus Sandin har skrivit på NHL-kontrakt med Philadelphia Flyers.

LÄS MER: SHL-målkungen helt klar för NHL-laget – lämnar nu Sverige efter succésäsongen