SHL-klubben bryter kontraktet med profilvärvningen – och ytterligare en spelare

SHL-klubben bryter kontraktet med profilvärvningen – och ytterligare en spelare

HV71 agerar efter den dystra säsongen.
Och väljer i dag att bryta kontraktet med två spelare.
Profilvärvningen Max Wärn och Erik Andersson får lämna klubben med omedelbar verkan.

Det blev ingen lyckad säsong som regerande mästarlag för HV71. I slutspelet blev det uttåg redan i åttondelsfinalen och nu vill klubben förändra en hel del till nästa säsong.

I dag kom nästa steg i ommöbleringen när två spelare fick beskedet att packa väskan och lämna Jönköping. HV71 väljer att bryta kontraktet med både Max Wärn och Erik Andersson.

Kom från KHL

Wärn hämtades in som en profilvärvning inför senaste säsongen när HV71 skrev ett tvåårskontrakt med forwarden från KHL-laget Kunlun Red Star. Men efter bara 18 poäng på 49 matcher i SHL bryts nu kontraktet i förtid.
– Vi har efter säsongen haft en dialog om hur vi ser på laget till nästa säsong och Max eventuella roll. Efter de samtalen har vi kommit fram till att det bästa för båda parter är att vi skiljs åt, säger sportchefen Johan Hult till klubbens officiella webbplats.

175 SHL-matcher

För 23-årige Andersson får han nu lämna HV71 efter hela 175 SHL-matcher för klubben. Andersson kom till HV redan säsongen 2011/12 men får inget vidare förtroende.
– Erik är i ett läge i karriären där han behöver en större roll och mer istid än vad vi kan erbjuda, därför har vi gjort denna uppgörelsen med Erik. Vi vill från HV71:s håll önska Erik ett stort lycka till i sin framtida hockeykarriär, säger sportchef Hult.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: VM-hjältens klockrena Zlatan-imitation – som får hela Sverige att skratta

Uppgifter: Dubbla guld under fjolårssäsongen – nu är jättelöftet klar för SHL-klubben