SHL-klubben bekräftar intresse – vill värva stjärnan till slutspelet i vår: ”Vi kommer ställa frågan”

Växjö jagar just nu slutspelsplats i SHL.
Då vill klubben värva på backsidan – och plocka hem en drömvärvning.
– Vi kommer att ställa frågan, bekräftar Växjös sportchef Henrik Evertsson till klubbens officiella webbplats.

Förväntade topplaget Växjö ligger just nu på en tiondeplats i SHL-tabellen. Och måste verkligen kämpa för att nå en slutspelsplats i vår.

SHL-laget vill värva

Nu vill klubbens sportchef Henrik Evertsson förstärka laget för att få till en riktig spurt i slutet av säsongen, som hittills inte motsvarat de högt ställda förväntningarna. Först och främst letar laget efter förstärkning på backsidan. Efter att Peter Andersson skadat sig.
– Vi är ju faktiskt bara sju backar nu. Vi har varit väldigt förskonade från skador och sjukdomar på de andra sju, men det känns som att Peter fått ta hela kakan där. Vi måste mer eller mindre plocka in en back till för att klara slutspurten. Det ser inte ljusare ut så vi får kanske acceptera att det inte blir mer spel för Peter i år, säger Evertsson till klubbens officiella webbplats.

Robert Rosén, Växjö
180422 Växjös Robert Rosén jublar efter final 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Växjö den 22 april 2018 i Skellefteå. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92027

Men Växjö hoppas även kunna få till en riktig drömvärvning innan transferfönstret stänger den 15 februari. Då man hoppas få hem guldhjälten och forwardsstjärnan Robert Rosén från KHL.

Vill ha guldhjälten

HK Sochi ser ut att missa slutspelet och om laget är avhängt innan 15 februari ökar verkligen chansen för att värva hem 32-åringen.
– Då får man fråga sig själv om man som klubbledning skulle släppa en spelare som är väldigt tongivande? Hur många poäng behöver man vara från slutspel? Det är 15 möjliga att ta in och jag tror inte att man kommer vara 15 i från då, säger Evertsson men medger ändå att chansen är rätt så liten att få hem Rosén.
– Vi kommer säkert ställa frågan, men jag är ganska säker på vad vi får för svar. Man ska komma ihåg att det inte är upp till oss eller till Robban själv att avgöra om man åker hem och spelar med en annan klubb. Och om de kan tänka sig att släppa honom så kan inte vi ta över den lönen han har i två och en halv månad, det hade kostat oss alldeles för mycket. Då hamnar man i det att Robban behöver nog ha sin lön garanterad och då behöver vi hyra honom från Sochi. Det gör saken ännu mer komplicerad.

Robert Rosén, Växjö
180421 Växjös Robert Rosén på väg ut till värmning före final 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Växjö och Skellefteå den 21 april 2018 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Senast Rosén spelade i Växjö säsongen 2017/18 gjorde han imponerande 40 poäng på 49 matcher. Och sedan ytterligare 14 poäng på 10 matcher.

LÄS MER: Bomben: SHL-stjärnbacken bryter kontraktet – är nu överens med storklubben!