Klart: Jagade stortalangen har gjort sitt val – skriver på för SHL-klubben precis som sin pappa

17-årige stortalangen Oscar Tellström har gjort jättesuccé i Hockeyettan.
Nu gör han som sin pappa Johan Tellström – och har skrivit på för SHL.
Tonåringens nuvarande klubb Vännäs HC bekräftar att Tellström är förlorad.

Jagade stortalangen Oscar Tellström har gjort sitt val om ny klubb. 17-åringen har tidigare tränat med både Björklöven och Modo i HockeyAllsvenskan – men nobbar båda för SHL istället.

Lämnar för SHL

Tonåringen har gjort storsuccé med hela 24 poäng på 19 matcher för Vännäs i Hockeyettan den här säsongen. Och nu går Tellström i sin pappa Johan Tellströms fotspår.

Oscar Tellström, Vännäs
Oscar Tellström, Vännäs. FOTO: Vännäs HC

Vännäs HC bekräftar i ett pressmeddelande att den unge forwarden lämnar klubben för att flytta till en SHL-klubb hittills, trots att han har kontrakt över nästa säsong också. Stortalangen har varit ett av Hockeyettans stora utropstecken den här säsongen och imponerat rejält.

Gör som pappa

Därför blir det här ett tufft avbräck för division 1-laget.
– Först och främst är jag väldigt glad för Oscars skull och ett extremt bra betyg för vår verksamhet. Vi har verkligen fått en oslipad diamant att glimra. Detta är ett häftigt bevis på att med hårt jobb kan man komma långt även fast man inte blir uttagen till TV-pucken eller kommer in på de stora hockeygymnasierna, men givetvis tråkigt att tappa en sådan duktig spelare. Men vi har fått det vi har krävt. Så jag önskar Oscar all lycka i framtiden och hoppas han får en lång och fin karriär i finrummet, säger klubbdirektören Erik Åström i pressmeddelandet.
– Jag vill tacka för allt stöd och hjälp jag har fått i Vännäs och det som hänt mig i A-laget, det har verkligen varit betydelsefullt för mig. Jag kommer alltid ha ett svartgult hjärta, säger Oscar själv.

Oscar Tellström, Vännäs
Oscar Tellström, Vännäs. FOTO: Vännäs HC

Vännäs vill inte kommentera officiellt vilken den nya SHL-klubben är. Men tidigare har lokaltidningen NSD rapporterat att Tellström valt Luleå Hockey som ny klubb.

Pappa Johan Tellström representerade Luleå mellan 2003 och 2005. Det blev då 117 matcher i SHL och 50 gjorda poäng.

LÄS MER: Uppgifter: Stora mardrömsbeskedet för SHL-toppklubben – stjärnbacken nobbar återkomst