SHL-ikonen gör nu storsuccé i helt annan sport – avslöjar varför han lämnade hockeyn: "Enklare än man tror"

SHL-ikonen gör nu storsuccé i helt annan sport – avslöjar varför han lämnade hockeyn: ”Enklare än man tror”

Peter Nordström spelade över 500 matcher för Färjestad i SHL.
Nu gör han succé som tränare i en helt annan sport.
– På den vägen vart det, säger Nordström till Radiosporten.

Tidigare hockeyspelaren Peter Nordström har en välmeriterad hockeykarriär i ryggen. Vänsterforwarden gjorde 113 a-landskamper och spelade för IFK Munkfors, Leksands IF, Boston Bruins, och är en ikon i Färjestads BK. På meritlistan återfinns bland annat fem SM-guld, ett VM-guld och ett VM-silver.

Nordström i AIK

Nordström la skridskorna på hyllan 2011 efter långdragna skadeproblem, och inledde sejouren som hockeytränare kort därefter. Han tränade klubbar som Forshaga IF i divison 1, Filipstads IF i division 2, och gjorde några månader som huvudtränare i AIK i hockeyallsvenskan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Nordström, Färjestad
090408 Ishockey, Elitserien, final, Färjestad: Peter Nordström och Jörgen Jönsson, jubel, kysser pokalen. Svenska Mästare, SM-guld, guld, pokal. © Bildbyrån – 55995

Efter drygt åtta år i branschen tackade han för sig 2019, och avgick som tränare för Vimmerby i divison 1. Två år senare var Peter tillbaka som tränare. Men den gången i en helt annan sport.

LÄS MER: Expertens jättehyllning till Leo Borg efter supertalangens mäktiga milstolpe: ”Jag lider med honom”

Peters vändning

2021 presenterades den tidigare hockeyspelaren som tränare för innebandylaget (!) Karlstads IBF.
– I Vimmerby fungerade det inte vid sidan av isen för mig, och jag vill jobba på mitt sätt med en stab och så vidare. Innebandyn kom ganska plötsligt, mina närmsta kompisar är också hockeytränare, och vi satt och pratade om lite olika saker. Då sa vi att vi kanske ska försöka göra någonting åt Karlstad Innebandy, ”vi ska ta de till SSL”. Då kontaktade vi Karlstad och på den vägen vart det, säger Nordström till Radiosporten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Nordström, Färjestad
191130 Färjestads Peter Nordström får sin tröja hissad inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Frölunda den 30 november 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Den erfarenhet Peter har av innebandy är att han tidigare har spelat samt följt sporten. Men efter en säsong i klubben lyckades han leda laget till att ta klivet upp till SSL, och Karlstad spelar nu i den svenska högstaserien.
– Det man inte tänker på är att en NHL-rink är bara sex meter bredare än en innebandyplan. Jag tycker att folk som pratat med mig om innebandy gör det för avancerat. Det är ju faktiskt bara en passning så har du en målchans i innebandy, varför ska du hålla på och slå sju eller tio passningar då. Ibland är det faktiskt enklare än man tror.

LÄS MER: Roger Rönnbergs ilska efter oväntade draget i premiären – röt ifrån mot media: ”Skärp dig!”