Roger Rönnbergs ilska efter oväntade draget i premiären – röt ifrån mot media: ”Skärp dig!”

Roger Rönnbergs ilska efter oväntade draget i premiären – röt ifrån mot media: ”Skärp dig!”

Frölunda tippades etta i grundserien av en samlad expertkår.
Men premiären slutade med förlust.
Då ilsknade Roger Rönnberg till.
– Nu får du skärpa dig, sa Rönnberg till en journalist.

Nästan samtliga av TV4 Hockeys experter tippade Frölunda som etta av SHL:s grundserie. Det gjorde även lokaltidning Göteborgs-Posten, och det är många supportrar ute i landet som instämmer om att Frölunda är laget att slå under de 51 kommande omgångarna.

Ilskande till

Men Frölunda lyckades inte leva upp till hajpen i premiären mot Timrå på bortais. Man släppte tidigt in 1-0 i ett numerärt överläge, och kort därefter ringde det igen. Efter den första perioden var ställningen 3-0 – och Roger Rönnberg valde då att göra ett oväntat val.

230914 Frölundas målvakt Frederik Dichow under ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Frölunda den 14 september 2023 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Stjärnmålvakten Lasse Johansson var en av SHL:s bästa och viktigaste spelare förra säsongen, men i premiären blev han utbytt efter bara 20 minuter spelade. Det hjälpte dock inte, då Frölunda fick åka hem med noll inspelade poäng. Och efteråt surnade Rönnberg till på presskonferensen efter en formulering från GP:s krönikör Johan Rylander, som kallade Lasse Johansson för ”förstamålvakt”.

– Förstemålvakt har jag väl aldrig sagt till dig att jag haft? Nu får du skärpa dig Rylander. Säsongen har börjat, fräste Rönnberg tillbaka.

LÄS MER: Nu avslöjas sanningen om hatmötet i Mästarnas Mästare – Joel Lundqvists fiende erkänner allt: ”Hade blivit bra tv”

Svaret till Rönnberg

Johan Rylander tar dock det hela med lugn och ro. Han menar att liknande ordväxlingar mellan honom och Rönnberg inte alls hör till ovanligheterna.

– Jag ser fan honom mer än vad jag ser frugan, säger Rylander till HockeyNews.

230914 Frölundas tränare Roger Rönnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Frölunda den 14 september 2023 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Johan Rylander menar dessutom att det sista ordet inte är sagt – och att han kommer fortsätta att ligga på Rönnberg även i framtiden.

– Men han får tillbaka också. Det är alltid jag som har sista ordet.

LÄS MER: Niklas Wikegårds stora hyllning och oväntade sågning av Frölunda och Leksand inför SHL: ”Hoppas jag har fel”