Nu avslöjas sanningen om hatmötet i Mästarnas Mästare – Joel Lundqvists fiende erkänner allt: ”Hade blivit bra tv”

Brottaren Jimmie Samuelsson är med i nästa säsong av Mästarnas Mästare.
Men egentligen skulle en annan idrottare ha medverkat, någon som är deltagaren Joel Lundqvists värsta rival.
– Det handlade om någon som hade skadat sig, säger Samuelsson till Aftonbladet.

Nästa säsong av Mästarnas Mästare spelas in i detta nu utanför Barcelona. Nio svenska före detta elitidrottare befinner sig i Spanien för den månad långa inspelningen.

Lundqvists rival

Årets deltagare innefattar Sebastian Larsson, Anja Pärson, Tony Rickardsson, Anna Wijk, Johanna Ahlm, Johanna Davidsson, Emma Johansson, Joel Lundqvist och Jimmy Samuelsson. Den sistnämnda hämtades in som reserv.
– Jag har fått frågan om att vara reserv flera gånger, men den här gången handlade det om någon som hade skadat sig, säger den tidigare brottaren.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mästarnas Mästare, SVT
220915 Programledare Micke Leijnegard inför en tävling i tv-programmet Mästarnas Mästare den 15 september 2022 i Budva. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0102

I dagarna kunde Aftonbladet avslöja att det var Jimmie Ericsson som var den ursprungliga deltagaren. Samma Ericsson som är värsta rival till deltagaren Joel Lundqvist.

De tidigare hockeyspelarna hade inte mycket till övers för varandra under åren på isen. Till Aftonbladet säger Ericsson att han beklagar sig över att han skadade sig och därmed missar programmet.
– Det var ju surt såklart. Jag hade sett fram emot att få vara med när Joel (Lundqvist) är på plats, säger den före detta Skellefteå AIK-spelaren.

LÄS MER: Niklas Wikegårds stora hyllning och oväntade sågning av Frölunda och Leksand inför SHL: ”Hoppas jag har fel”

Ericsson missar

Ericsson berättar att en muskel i hans axel gick av under en veteranturnering i Ostvik som spelades fyra veckor innan avfärden till Spanien. Den tidigare centern förklarar att han är väl medveten att kroppen blir skörare med åren, men att han inte kunde tacka nej eftersom han tycker det är så roligt att spela.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Joel Lundqvist, Frölunda
230410 Frölundas Joel Lundqvist hyllas efter semifinal sex i SHL mellan Frölunda och Växjö den 10 april 2023 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0461

De medverkande i Mästarnas Mästare får inte reda på vilka de resterande deltagarna är förrän det är dags för inspelning. Men Ericsson avslöjar att produktionen hade delgett honom informationen att Lundqvist skulle delta.
– Det var nog för att trigga mig extra till att tacka ja. Det är säkert samma för honom. Det hade blivit bra tv, det hade varit jäkligt roligt. Och det var nog vad SVT och ”Mästarnas mästare”-produktionen också gissade.

Hade du velat se Joel Lundqvist och Jimmie Ericsson tävla? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: J-O Waldner gör det som få andra vågar – klockrena kängan till Björn Borg efter beskedet: ”Han har inte…”