SHL-guldhjältens nya framtidsbesked som får fansen att hjula av lycka

Stor hjälte i SM-guldet 2017 – nu kommer beskedet som alla HV71-fans vill höra.
Linus Söderström väntar med NHL-flytten och stannar kvar i Sverige.
– Jag kör ett år till och det känns jättebra, säger han till klubbens webb-tv.

Linus Söderström var en av de stora hjältarna när HV71 bärgade guld i år. Sedan dess har klubben börjat bygga om för att försvara SM-guldet och nu har även målvakten bestämt sig att för att vara med i den satsningen.

Söderström skrev nyligen på NHL-kontrakt med New York Islanders men har bestämt sig för att vänta med den flytten. För att fortsätta med den ömsesidiga kärleksrelationen med HV71.
– Det är klart nu att jag får stanna kvar och köra ett år till och det känns jättebra. Jag vill inte stressa iväg något och jag kände att det har varit ett väldigt bra år. Men det är bara ett år. En gång är ingen gång och i stora sammanhang så kommer man inte så långt på bara en säsong, säger den unge målvakten till klubbens webb-tv.
– Jag måste få lite mer kontinuitet i det jag gör och etablera mig på en högre nivå. Jag vill inte åka i väg för tidigt. Ett eller två år till är bäst för min utveckling och jag trivs så himla bra här. Jag känner mig så hedrad att få vara en del av den här föreningen. Man märker verkligen vilken hockeystad det här är och fansen lever verkligen för det. Det ska bli jättekul att få spela här ett år till.

20-åringen är tillbaka igen i träning efter det stora guldfirandet. Självklart ser han redan fram emot nästa säsong och längre fram lever den där NHL-drömmen i allra högsta grad.
– Det är jättekul att vara igång. Vi har fått in väldigt spännande nyförvärv, unga spelare som kan sporra oss som vann i år, säger han i intervjun och berättar om känslorna att få skriva på sitt första NHL-kontrakt.
– Det var mäktigt. När jag var liten så lekte jag att jag spelade i NHL och nu har jag skrivit på ett NHL-kontrakt. Det är en så himla stor ära, jag har allltid strävat efter att spela mot de allra bästa i världen och det här är bara ett steg på vägen. Framförallt att få komma till New York Islanders som är en sån klassorganisation, välstrukturerad, så det ska bli jättekul.

LÄS MER: Söderström hyllar Brynäskaptenen – efter olämpliga påhoppet: ”Det är klass”.

Se hela intervjun med Linus Söderström här: