Seriens mest utvisade spelare någonsin – här är ökände ärkebusens nya, oväntade jobb i svensk hockey

Daniel Wessner är hockeyallsvenskans mest utvisade spelare någonsin.
Nu är han klar som huvuddomare för serien.
– Jag har levt med hockeyallsvenskan och tycker att det är en fantastiskt rolig serie, säger han.

Daniel Wessner gjorde sin första match i Hockeyallsvenskan redan under säsongen 2000/2001. Han blev sedan, bortsett från ett 30-tal SHL-matcher och två och en halv säsong i Norge, kvar i serien under resten av karrären.

Mest utvisad någonsin

Wessner tillbringade dessutom den allra största delen av karriären i BIK Karlskoga, och blev en riktig publikfavorit och kultlirare för klubben. Men Wessner, som avslutade karriären 2017, var annars mest känd för sitt stenhårda spel och sina mängder av minuter i utvisningbåset.

170329 Karlskogas Daniel Wessner bråkar med Rögles Edwin Hedberg under ishockeymatchen i direktkvalet till SHL mellan Rögle och Karlskoga den 29 mars 2017 i Karlskoga. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Wessner är med sina 1 658 utvisningsminuter seriens mest utvisade spelare någonsin. Därför blev många förvånade när han efter karriären blev… domare.

Nya, oväntade jobbet

Sedan dess har han klättrar genom serierna – och nu står det klart att han är en av de ordinarie huvuddomarna i Hockeyallsvenskan till kommande säsong.

– Det känns skitkul. Jag har levt med hockeyallsvenskan och tycker att det är en fantastiskt rolig serie, säger Wessner till Aftonbladet.

170323 Karlskogas Daniel Wessner under en ishockeymatch i direktkvalet till SHL mellan Rögle och Karlskoga den 23 mars 2017 i Ängelholm. Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN

Att Wessner, som redan förra säsongen gjorde en match som domare i serien, själv var i mängder med diskussioner med domare under sin karriär ser han som något positivt i sin nya karriär.

– En domare ska göra sitt jobb såklart och sen är det viktigt hur spelarna bemöter domarna, men också hur domarna bemöter. I mitt fall gick jag över gränsen så många gånger och fick vad jag förtjänade, men ibland kände man sig orättvist behandlad. Det är väl som i vanliga livet, man vill inte vill bli orättvist behandlad och bli bemött med arrogans. Men vi har väldigt bra domare i Sverige och vi ska vara tacksamma över det, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!