Sanny Lindströms egna ord om skadan som förändrade allt

Hjärnskakningar är ett stort problem inom hockeyvärlden. Nu väljer Sanny Lindström att tala ut om de hjärnskakningar som förföljer honom än i dag.
”Idag är en sådan dag som jag inte unnar någon”, skriver han på sin blogg.

I oktober för drygt fyra år sedan åkte Sanny Lindström på sin karriärs värsta och allvarligaste hjärnskakning. Flera månader senare orkade han knappt röra sig utanför hemmet och den enda träningen var på en motionscykel.

Fyra år har gått, men symptomen finns fortfarande där. Nu väljer den före detta hockeyprofilen och numera expertkommentatorn att berätta om hur hjärnskakningen påverkar honom än i dag.
”Faktum är att jag fortfarande har problem. Till tider är det rent ut sagt jävligt. Idag är en sådan dag som jag inte unnar någon. Samtidigt som jag inser att en promenad i skogen på en halvtimme skulle ge en positiv effekt förmår jag mig inte att gå upp ur sängen eller ut från huset. Tröttheten i kroppen och trycket i huvudet har slagit ut hela systemet”, skriver Sanny Lindström på sin blogg.

Han berättar om att vara där för sin dotter under hennes konståkning, men trots att det är höjdpunkten på veckan är det en kamp att ta sig dit. Han vet att det kommer dåliga dagar, men stressen är numera borta. Någonting han själv känner är ”befriande” är att han accepterat det som en del i sin vardag.
”Jag skriver inte för att någon ska tycka synd om mig eller för att få uppmärksamhet. Jag skriver för att jag sällan berättar om det för någon. Jag skriver för att det känns bra att äntligen kunna förklara”, avslutar han.

LÄS MER: Efter 50 år tillsammans på läktaren – nu ska Lennart, 82, gå på hockey ensam
 

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.