Efter 50 år tillsammans på läktaren: Nu ska Lennart, 82, gå på hockey ensam

Efter 50 år tillsammans på läktaren: Nu ska Lennart, 82, gå på hockey ensam

82-årige Brynässupportern Lennart Sundberg har haft samma plats på läktaren i 50 år. När han kom till mötet med Linköping i förra veckan var stolen brevid tom.
Lennart fick veta att bänkgrannen hade gått bort.
– Han var i 60-årsåldern och hade cancer, jag visste att han var dålig – men beskedet kom plötsligt ändå. Och det har tagit mig hårt måste jag säga. Det känns inget vidare alls, säger han till Gefle Dagblad.

Tidningen träffar Lennart Sundberg inför Brynäs match mot Leksand på torsdag. Lennart har sett mängder av klassiska möten lagen mellan. Han har nämligen suttit på samma plats på läktaren sedan 1967: Sektion M, rad 5, plats 30.
Genom åren har Lennart lärt känna personerna som sitter på platserna runt omkring honom. Men en av platserna var alltså tom i senaste hemmamatchen.
– Man får en alldeles särskild relation med andra runtom som också haft sina speciella platser genom åren. Det blir så, säger Lennart till GD.

Brynäs har bjudit Lennart på säsongsbiljetten den här säsongen och på torsdag kommer han sitta på sin plats igen.
– Än är det rätt okej med gubben, även om jag åkte på en hjärtsmäll för nåt år sedan och har pacemaker inopererad. Man har inget vidare flås, men jag känner mig i skaplig form ändå, säger han och tippar att Brynäs slår Leksand med 4–2.

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.