Sanningen bakom otroliga bilden när Daniel Alfredsson tar över puben i bar överkropp och ett pingisrack(!)

Få har lika stor vinnarskalle som Daniel Alfredsson.
Det visar verkligen den här otroliga bilden av svensken i bar överkropp när han spelar pingis i en bar.
– Det var hysteriskt roligt, säger förre lagkamraten Marc Methot i ”The Wally and Methot Show”.

Han är en av våra allra främsta NHL-svenskar genom tiderna. Hockeylegendaren Daniel Alfredsson gjorde imponerande 1 157 poäng på 1 246 matcher i världens bästa hockeyliga.

Alfies karriär

Det blev hela 17 NHL-säsonger, varav 13 stycken som lagkapten, för Ottawa Senators och ”Alfie” blev en ikon för hela organisationen. Den allra sista säsongen gjorde han dock i Detroit Red Wings när det blev ett sista försök att vinna åtråvärda Stanley Cup-pokalen.

Daniel Alfredsson, NHL
140220 Daniel Alfredsson på Sveriges ishockeylandslags träning under OS i Sochi den 20 februari 2014. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 98080

Men Alfredsson fick aldrig lyfta den väldige Lord Stanley utan fick nöja sig med att kamma hem OS-guld, OS-silver, dubbla VM-silver, dubbla VM-brons, SM-guld och en hel del individuella priser under den långa karriären. Svenske NHL-legendaren skulle sedan återvända till Ottawa för det perfekta slutet på karriären.

”Hysteriskt”

2014 tackade han för sig och la skridskorna på hyllan genom att skriva på ett symboliskt kontrakt för en match i Ottawa Senators och således tacka av hemmapubliken en allra sista gång. Det blev ett pampigt och oerhört känslosamt farväl för alla på plats.

Daniel Alfredsson, NHL
Daniel Alfredsson. FOTO: Twitter.

För det finns få hockeyspelare som Daniel Alfredsson. Förre Ottawa-lagkamraten Marc Methot minns med värme tillbaka till tiden ihop med svensken och berättar även sanningen bakom den mest oväntade och underbara bilden på svensken – i bar överkropp när han spelar pingis på en bar mitt i natten.
– Jag vill inte förstöra för honom här… Men om det är något som ”Alfie” verkligen är så är det tävlingsinriktad. Jag kommer fortfarande ihåg när vi hade vår avslutningsfest efter en säsong. Vi samlades hela laget i centrala Ottawa, vi drack lite öl och när kvällen fortsatte så började laget att spridas ut. De yngre åkte till nattklubb och de äldre stannade på en vanlig pub, berättar han i ”The Wally and Methot Show” när Alfredsson är med som gäst.
– Men märkligt nog, jag var själv inte med och såg det, så hamnade ”Alfie” på någon konstig och illegal bordtennisturnering i en källare. Det var mitt i natten och han hade bara ett pannband på huvudet. Och han fullständigt spöade några lokala bordtennisspelare.

Methot älskar den här unika anekdoten om Alfredsson och visar det verkligen vilken vinnarskalle den mannen hade.
– Det säger en hel del om Alfredssons tävlingsvilja och det smittade verkligen av. Jag kunde heller inte tro det förrän jag såg bilden på sociala medier dagen efter. Han var verkligen i zonen på bilden och möter någon liten kille i pingis. Det var hysteriskt roligt och det är ett av mina favoritminnen med Alfie, säger han i programmet.

Saknar du också Daniel Alfredsson på isen? Dela artikeln för att hylla honom!

Se videon:

LÄS MER: Här är Daniel Alfredssons nya liv – sju år efter avskedet till hockeyn: ”Om rätt erbjudande kommer…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!