Här är Daniel Alfredssons nya liv – sju år efter avskedet till hockeyn: ”Om rätt erbjudande kommer…”

Han är en av de största NHL-svenskarna.
Nu öppnar Daniel Alfredsson upp om nya livet efter hockeykarriären.
– Jag vill återvända till hockeyn igen, erkänner 48-åringen i ”The Wally and Methot Show”.

Det blev otroliga 1 157 poäng och 1 246 matcher i världens bästa hockeyliga för legendaren Daniel Alfredsson. Han är med det en av våra allra främsta NHL-svenskar genom tiderna.

Alfies avsked

”Alfie” blev en ikon i Ottawa Senators och gjorde imponerande 17 NHL-säsonger för organisationen, varav 13 stycken som lagkapten. Hans allra sista säsong blev dock för Detroit Red Wings i ett sista försök att vinna den åtråvärda Stanley Cup-pokaken.

Daniel Alfredsson, NHL
161229 Daniel Alfredsson has his jersey with his number 11 retired on December 29, 2016 in Ottawa. Photo: Freestyle Photography / BILDBYRÅN

Men Alfredsson lyckas aldrig vinna Lord Stanley utan fick nöja sig med OS-guld, OS-silver, dubbla VM-silver, dubbla VM-brons, SM-guld och en rad individuella priser i troféskåpet. 2014 tackade han sedan för sig genom att skriva på ett kontrakt för en match i Ottawa Senators och tacka av hemmapubliken en sista gången i ett känslosamt avsked.

Aktuell i JVM

Sedan dess har Alfredsson hunnit med att vara rådgivare åt både Ottawa Senators och Tre Kronor under World Cup 2016. Han var dessutom aktuell för att hoppa in som vikarierande förbundskapten hos Juniorkronorna under JVM när covid-19 satte stopp för Tomas Montén, men det blev aldrig av.

Sju år efter avskedet till hockeykarriären bor 48-åringen kvar i Kanada och lever ett tillbakadraget liv. Svensken öppnar nu upp som sin nya vardag när han gästar ”The Wally and Methot Show”.

Nya vardagen

Där det senaste året så klart har präglats av coronapandemin och förändrat vardagen totalt.
– Jag vet inte om jag har gjort så mycket egentligen. Som alla andra har vi tagit det här väldigt allvarligt. Vi har mest umgåtts i familjen och njuta av det. Vi har ändå haft det bra, det har inte varit perfekt men överlag har det varit bra. Det har varit skönt att ha alla hemma, när barnen blir äldre vill de inte hänga med oss föräldrar så mycket. Men covid har tvingat oss samman, vi äter middag ihop varje dag och vi älskar det, säger han i intervjun.
– De två äldsta älskar att träna i gymmet och de har dragit in både mig och min fru in i gymmet. Så det har varit bra. Annars har vi försökt få in dom i längdskidåkning nu under vintern. Men det vi gör mest som hela familjen är att gå in i gymmet och träna.

Daniel Alfredsson, NHL

Alfredsson har fyra söner och tagit rollen som hemmapappa efter hockeykarriären. Han hjälper barnen så mycket som möjligt och tränar även hockey med dom.

Vill återvända

Alfie älskar fortfarande sporten och är väldigt intresserad av att återvända till hockeyn i någon slags roll.
– Jag är intresserad av att återvända till hockeyn. Jag älskar sporten och allt runt omkring. Om rätt erbjudande kommer så vill jag göra det. Samtidigt så vet jag hur mycket tid som krävs, tränare lägger ned mer tid vid isen än spelare och jobbar stenhårt. Jag har min familjesituation med fyra barn som går i skolan och jag vet inte om… Det behöver vara något riktigt bra för att jag ska tacka ja, erkänner han i intervjun.
– Jag tror inte jag vill kasta om allt och sätta mig själv först igen, framför alla andra i familjen, och starta upp en helt ny karriär. Det måste fungera perfekt om det ska bli aktuellt. Men jag älskar sporten, jag älskar att träna unga spelare och jag vill vara involverad på något sätt.

Hur är det då med intresset för NHL nuförtiden? Sådär, erkänner svensken.
– Jag kollar då och då. Om det är en match på tv:n så tittar jag, men jag planerar inte in att jag ska titta på en match. Jag gillar att titta på hockey men jag sitter inte varje kväll och tittar.

Dela artikeln för att hylla en av våra största NHL-svenskar, Daniel Alfredsson!

Se videon:

LÄS MER: Målvaktsikonen Dominik Haseks störtsköna hyllning till NHL-storstjärnan i natt: ”Din pappa hade fel…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!