Målvaktsikonen Dominik Haseks störtsköna hyllning till NHL-storstjärnan i natt: "Din pappa hade fel..."

Målvaktsikonen Dominik Haseks störtsköna hyllning till NHL-storstjärnan i natt: ”Din pappa hade fel…”

I natt nådde storstjärnan Patrick Kane milstolpen på 1 000 NHL-matcher.
Då kom en riktigt skön hälsning från målvaktsikonen Dominik Hasek.
– Din pappa visade sig vara den ende som hade fel, säger han i en video på Twitter.

Under natten var hockeyvärldens blickar riktade mot den historiska matchen mellan Chicago Blackhawks och Dallas Stars. Då storstjärnan Patrick Kane nådde den mäktiga milstopen av 1000 matcher i NHL.

Kanes milstolpe

Överallt har hyllningar strömmat in till amerikanen som gjort hela 1 060 poäng på 1 000 matcher i världens bästa hockeyliga. Men den allra bästa hyllningen kommer oväntat nog från målvaktslegendaren Dominik Hasek.

Dominik Hasek, NHL
Dominik Hasek. FOTO: Twitter.

Tjecken är en av de absolut bästa NHL-målvakterna genom tiderna och en ikon i hela hockeyvärlden. Och han har också en rätt så överraskande koppling till Patrick Kane.

Haseks hyllning

Chicago Blackhawks-stjärnan är nämligen uppvuxen i Buffalo där Hasek dominerade i NHL på 90-talet för Sabres. I samband med Kanes 1 000:e NHL-match skickar Hasek en störtskön hyllningsvideo och berättar när han hyrde en bil av Kanes pappa.
– Tusen matcher är en fantastisk prestation av den åttaårige pojken från Buffalo vars pappa hyrde ut en bil till mig och sa att hans son kommer att bli en riktigt bra hockeyspelare, säger Hasek i videohälsningen på Twitter.

Dominik Hasek, NHL
980220 OS i Nagano: Dominik Hasek (Dominator), Tjeckien © Bildbyrån – 22236

Men sedan hävdar legendariske burväktaren att Kanes pappa ändå hade fel i sin framtidsvision.
– Så säger alla farsor, men din pappa visade sig vara den ende som haft fel – på ett bra sätt. För du blev inte en bra spelare, du blev en av de bästa någonsin! Men du ska veta att jag lät dig göra ditt första mål på mig tack vare din pappa, när han gav mig en så bra deal på bilen. Grattis, du har fått din pappa att se riktigt bra ut, säger Hasek och avslutar med en stor tumme upp till jubilaren Kane.

Själva rekordtillställningen blev dock ingenting som gladde Patrick Kane särskilt mycket. Då Dallas Stars var hänsynslösa i natt och körde över Blackhawks med hela 6-1.

Gillar du den här hyllningen av Hasek? Dela artikeln och visa andra!

Se videon:

LÄS MER: Spännande uppgifter om svenskstjärnan: Filip Forsberg ryktas nu till klassiska NHL-laget – kan göra stortrejd

Få våra nyhetsbrev!