Så ska Juniorkronorna stoppa supertalangen som alla pratar om i JVM: ”Han är komplett”

Till vardags är han lagkamrat med en av de största hockeytalangerna.
Nu möts svenske backen Tom Willander och kanadensiska underbarnet Macklin Celebrini i JVM:s hittills hetaste match.
– Han är en komplett spelare, säger Willander.

Med det sagt så är den 18-årige svenske backtalangen från Stockholm övertygad om att Macklin Celebrini går att stoppa i fredagskvällens stormöte.

Mindre än 24 timmar efter Sveriges andra raka seger, 5–0 mot Tyskland på torsdagskvällen.
– Jag tror väl att många spelare är väldigt bra om man ger dem tid. Så det är något man får se till att inte ge för mycket yta. Han har ett väldigt bra skott, så att inte ge honom tid att skjuta. Och spela fysiskt, säger Tom Willander om sin lagkamrat i Boston University.

Artikeln fortsätter nedanför.

Tom Willander planerar lite psykningar, ”trashtalk”, också i stormötet mellan guldjagande Sverige och de två senaste årens mästare Kanada som också inlett med två raka segrar.

”Sparar till match”

Han får frågan om han skickat psykningar via meddelanden eller sociala medier till det 17-årige underbarnet ännu.
– Nej, det sparar jag till matchen. Trashtalk fungerar alltid om det är tillräckligt bra, säger han med ett skratt.

Macklin Celebrini spås av en enig expertkår att väljas som etta i NHL-draften till sommaren.

Trots att han bara är 17 år gammal och Kanadas yngste spelare i turneringen leder han poängligan på sex poäng (2+4), fem av poängen kom i 10–0-segern mot Lettland i onsdags.
– Jag är inte det minsta förvånad. Det var bara en tidsfråga egentligen. Han är väldigt duktig. Han är bra över hela isen, en komplett spelare, säger Willander om sin lagkamrat i Boston University.

Artikeln fortsätter nedanför.

Där har Celebrini gjort 25 poäng på 15 matcher. Willander, back som han är, har inte heller så pjåkiga siffror – tre mål och åtta poäng på 15 matcher.

”Kul i skolan”

Willander draftades i första rundan av Vancouver i somras och valde att lämna Sverige och Rögles juniorer i somras för ett collegeliv. Tidigare har han också spelat juniorhockey i AIK.
– Det har funkat bra, jag tycker det är kul att gå i skolan samtidigt som man lirar hockey. Det är inget nytt efter hockeygymnasiet och så. Spelet är lite annorlunda, men det går bra, säger Willander som väntar på sin första JVM-poäng.

Att studera på ett annat språk ser han inte som ett hinder.
– För vissa kan det vara lite jobbigt, men personligen så känner jag att jag har rätt lugnt med engelskan. För mig är det inget stort problem, säger han.

LÄS MER: Henrik Lundqvists avgörande ord om stora snackisen i JVM – målvaktsikonen säger nu det alla behöver höra: ”Känslosamt”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev