Håkan Loob säger nu det alla tänker om hattrick-hjälten i JVM – efter nya svenska segern: ”Är inte lätt”

Ännu en seger för Juniorkronorna konstaterades under torsdagen.
Otto Stenberg
stod för ett hattrick i krossen av Tyskland.
– Vilken match! säger Håkan Loob till SVT.

Just nu pågår JVM i Göteborg. Mästerskapet inleddes 26 december och pågår till 5 januari. Sverige är på plats på hemmaplan med en stark trupp med mål att vinna första JVM-guldet sedan 2012.

Stenbergs succé

Och det ser bra ut än så länge. Juniorkronorna inledde med en stor seger mot Lettland med hela 6–0. Under torsdagen följdes det upp med ännu en seger, den här gången mot Tyskland, som i matchen innan förvånade alla genom att vinna mot Finland.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Håkan Loob, Otto Stenberg, hockey, JVM, junior-VM, Juniorkronorna
231228 Otto Stenberg of Sweden celebrates after the 2024 IIHF World Junior Championship game between Germany and Sweden on December 28, 2023 in Gothenburg. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / JZ0471

Men mot Sverige hade tyskarna inte mycket att sätta upp, och Juniorkronorna vann matchen med 5–0 på Scandinavium. Segerorganisatör var forwarden Otto Stenberg, som gjorde hattrick när han låg bakom 1-0, 3-0 och 4-0-målen.
– Det här är något jag sätter högt. Och att göra tre mål var coolt, sa Stenberg till SVT efter matchen.

Loobs hyllning

18-åringen spelar till vardags i Frölunda, och fick alltså göra hattrick på sin hemmaarena framför sin hemmapublik.
– Jäkligt häftigt. Inget man förväntade sig inför detta JVM. Man hör dem hela tiden och det ger en jäkla skjuts, säger Stenberg.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Håkan Loob, Otto Stenberg, hockey, JVM, junior-VM, Juniorkronorna
211123 Håkan Loob poserar för ett porträtt under en fotografering i SVT:s Hockeystudion den 23 november 2021 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN / COP 201 / ES0053

Efter sin fina prestation hyllas nu den unge talangen stort.
– Otto Stenberg – vilken match! Tremålsskytt och över huvudtaget ägde planen i långa stunder. Den här killen gjorde någonting som många drömmer om – att göra ett hattrick i en så här viktig JVM-match är inte lätt. Men Otto, han såg till att det hände här i Scandinavium, som faktiskt är hans hemmaplan i vanliga fall i vardagen, säger Håkan Loob till SVT.

LÄS MER: Juniorkronornas nya succé – körde över Tyskland efter Otto Stenbergs hat trick

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev