Roger Rönnbergs tårar efter tunga förlusten – hjärtskärande orden om Joel Lundqvist: ”Så jäkla besviken”

Joel Lundqvist har spelat sin sista hockeymatch.
Efteråt kunde tränaren Roger Rönnberg inte hålla tillbaka tårarna.
– Det var inte så här det skulle sluta, säger han.

Joel Lundqvist var avstängd i den sjätte semifinalen mellan Frölunda och Växjö, och Göteborgs-laget var piskade att vinna om man ville förlänga kaptenens karriär lite till. Trotjänaren meddelade tidigare under året att det här blir hans sista säsong, och när Frölunda släppte in det avgörande målet i förlängning, vilket skickade Växjö till SM-final, så stod det klart.

Rönnbergs tårar

Det blir inga fler hockeymatcher för Joel Lundqvist, och inga fler matcher för Frölunda den här säsongen. Lundqvist var på plats i Scandinavium och fanns på isen efteråt, för att trösta sina lagkamrater, och för att för sista gången vara just lagkapten. Och det var mycket som handlade om just Lundqvist efteråt.

Foto: Twitter

Publiken skanderade hans namn, och tränaren Roger Rönnberg stod med tårar i ögonen när han nådde C More:s intervjumikrofon efteråt.

– Han är ledaren för det här laget. Han har supportat mig i tuffa tider. Han har stått upp för sina medspelare och stått upp för Frölunda i vått och torrt. Det är en fruktansvärt stor människa och en ännu större människa. Jag är så jäkla besviken att det får sluta så här, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

LÄS MER: Mats Sundins otroliga gåva till lagkamraterna – som förblev hemlig under alla år: ”Han sa det inte till någon”

Rivalens hyllning

Robert Rosén var spelaren som skickade Växjö till final med sitt förlängningsmål, och även han hyllade Lundqvist efteråt.

– Det är ganska uppenbart vad han betytt för svensk hockey och för Frölunda, han är verkligen en ikon. Det är inget snack om att han betytt sjukt mycket och kommer att vara en legend lång tid framöver, säger han. 

190502 Frölundas tränare Roger Rönnberg och Joel Lundqvist efter final 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 2 maj 2019 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Totalt blev det hela 20 säsonger i SHL och Frölunda för Joel Lundqvist. Han hann nå upp i 915 grundseriematcher, där han svarade för 511 poäng, och ytterligare 174 matcher i slutspelet. Han avslutar nu karriären som en av Frölunda och hela SHL:s största spelare någonsin. 

LÄS MER: Erik Karlsson nådde magiska drömgränsen i natt – första spelaren att lyckas på över 30(!) år: ”Speciellt”