Roger Rönnbergs stora kritik – efter historiska bilderna under VM-finalen i ishockey: ”Det är inte värdigt”

Hockey-VM avgjordes i förlängning – och tre mot tre.
Det gillade inte Roger Rönnberg.
– Det känns mer värdigt om en VM-final avgörs i spel fem mot fem, säger tränaren och profilen.

Årets Hockey-VM blev inte direkt någon jättesuccé för Sverige. Efter en ursvag start på turneringen så tog sig Tre Kronor inte ens vidare från gruppen, för första gången någonsin sedan det här formatet infördes, och det blev alltså en kvartsfinal helt utan Sverige.

Stor rysare

Men slutspelet har varit en rysare med flera, riktigt tempofyllda och spännande matcher. På söndagen spelades finalen, mellan Kanada och Finland, och det blev som väntat hyperjämnt och riktigt högdramatiskt. Matchen gick till förlängning – där historiska bilder utspelade sig.

Foto: Twitter

I NHL och SHL är det inte ovanligt att matcher avgörs i spel tre mot tre, åtminstone i grundserien, för att snabbare få fram en vinnare av matchen. Formatet har hyllats då det bjuder på mängder av målchanser och ett snabbt spel med stora ytor. I går användes det för första gången i en VM-final.

”Hade känts mer värdigt”

Kanada vann till sist rysaren, men efteråt så möttes draget att avgöra finalen i tre mot tre av kritik från Roger Rönnberg, som varit expert i SVT under mästerskapet.

– Det känns mer värdigt om en VM-final avgörs i spel fem mot fem. Framförallt i en final. Jag kan förstå om man vill ha kortare matcher tidigare i turneringen, säger Frölunda-tränaren.

210411 Frölundas tränare Roger Rönnberg under kvartsfinal två i SHL mellan Rögle och Frölunda den 11 april 2021 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Rönnberg får även medhåll av Mikael Renberg, även han expert i SVT.

– Här är det ingen match man väntar på, inget program man måste hålla, säger han, innan Roger Rönnberg fyller på och avslutar:

– Nej, det är semester för de flesta efteråt.

Kanada var i gruppspelet nära ett sensationellt fiasko och faktiskt missa slutspel. Men därefter har man växt och många ansåg att man var de värdiga VM–guldvinnarna, trots att man inte direkt ställde upp med det bästa möjliga laget.

LÄS MER: Legendaren Johan Davidssons helt ärliga ord – om omtalade beslutet mot klubbikonen: ”Rått och brutalt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!