Roger Rönnbergs passning till Niklas Wikegård – slår tillbaka efter kritiken: ”Han vill spela som Brynäs…”

Niklas Wikegård har kritiserat Frölundas spelsystem.
Nu slår Roger Rönnberg tillbaka.
– Han vill spela långsammare – mer som Brynäs, säger han.

Frölunda har fått en drömstart i kvartsfinal-serien mot Växjö. Göteborgarna leder med 2–0 i matcher, men de båda segrarna har suttit väldigt långt inne och fått ett avgörande i sudden.

Wikegårds kritik

I senaste matchen dröjde det hela vägen till den femte perioden då Frölunda till slut kunde vända hem med en ny seger. Trots att Frölunda slutade på en andraplats i grundserien och nu har ena foten i semifinal har Roger Rönnberg fått ta emot en del kritik under säsongen.

211023 Frölundas tränare Roger Rönnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Frölunda den 23 oktober 2021 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

C More-experten Niklas Wikegård har varit inne på, enligt Göteborgs-Posten, att Frölundas spelsystem är passé och förlegat, och ingenting man vinner titlar med längre. En syn som inte Rönnberg delar.

– Äh, det är för att han själv har en grundsyn där han tror på en annan typ av hockey. Han vill spela långsammare, mer kontrollerande, mer som Brynäs har spelat, säger han till tidningen.

”De har ju en partiskhet”

Huvudtränaren menar att experterna ofta kan vara rätt partiska, och att de inte väljer att se den andra sidan av samma mynt.

– Som en bra reporter eller journalist borde du kunna förstå eller titta på hur den andra sidan ser ut. Han hittar ett klipp per match där vi pressar för hårt och går bort oss, motståndarna skapar ett läge, säger Rönnberg och fortsätter:

171116 Cmores expert Niklas Wikegård under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Färjestad den 16 november 2017 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

– Men han hittar inte de tio tillfällen när vi vinner pucken i anfallszon. Det har jag pratat med de här hockeyexperterna om. De har ju en partiskhet på det.

LÄS MER: C More-expertens jättekritik – efter attacken som fick hela Frölunda att rasa: ”Det är en jävla skaderisk”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!