C More-expertens jättekritik – efter attacken som fick hela Frölunda att rasa: "Det är en jävla skaderisk"

C More-expertens jättekritik – efter attacken som fick hela Frölunda att rasa: ”Det är en jävla skaderisk”

Ryan Lasch tvingades lämna isen efter en tackling ovanför byxkanten.
Nu rasar Johan Tornberg mot tilltaget som blir allt mer vanligt.
– Det är en jävla skaderisk, säger C More-experten.

Frölunda har 2–0 i matcher mot fjolårsmästaren Växjö. Segrarna har suttit långt inne, och båda har fått avgöras i sudden death. I söndags dröjde det hela vägen till den femte perioden då Nicklas Lasu satte det avgörande målet.

Stora kritiken

Det är ett riktigt drömläge Frölunda har skaffat sig när matchserien spelas vidare i veckan, men det var inte bara glädje som skulle färga efterspelet. För mitt under matchen åkte Frölunda-stjärnan Ryan Lasch på en tuff crosschecking precis ovanför byxkanten. Ett tilltag som blivit allt mer vanligt, och som får C More-experten Johan Tornberg att rasa.

220403 Frölundas Ryan Lasch har ont under kvartsfinal två i SHL mellan Växjö och Frölunda den 3 april 2022 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

– Jag tycker inte om det jag ser. Det är en jävla skaderisk och backarna vet exakt var de ska sikta, säger han till Göteborgs-Posten.

Dagen innan inträffade samma incident i mötet mellan Oskarshamn och Rögle, och incidenten i Växjö blev en repris på vad Tornberg såg en dag tidigare.

Lasch om tacklingen

Tacklingen renderade inte i någon utvisning den här gången heller. Och det här är ett problem som Tornberg tycker att domaren måste bli bättre på att uppmärksamma.

– Det var precis likadant där – och du ser spelarna åka knäande in i båset. Byxorna från vissa tillverkare är så mjuka där så att de inte utgör något skydd alls. Det här måste domarna komma till rätta med, säger han.

220403 Frölundas Ryan Lasch under värmningen före kvartsfinal två i SHL mellan Växjö och Frölunda den 3 april 2022 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

När Ryan Lasch mötte media efter matchen var han besviken på det tuffa tilltaget – och det inte blev någon åtgärd från domarna.

– Ryggen är okej. Den träffade en nerv och ligan låter det hända. Om du ser matchen mellan Rögle och Oskarshamn crosscheckade Vojtech Mozik rätt på Kim Rosdahl alldeles intill sargen. De låter det hända och det är inte mycket som vi kan göra åt det, säger stjärnan.

LÄS MER: Rasmus Dahlins sanslösa fint får varenda NHL-fan att tappa hakan – mer förnedrande kan det knappt bli

Få våra nyhetsbrev!