Roger Rönnbergs helt oväntade ord om skadade stjärnan – får nu hela hockey-Sverige att garva: ”Vi får se om han…”

Frölunda tvingade fram en sjätte match i semifinalserien mot Skellefteå.
Men redan under matchen fick Roger Rönnberg precis alla att garva – med de mest oväntade orden om en av sina stjärnspelare.

Frölunda hade kniven mot strupen inför söndagens femte match i semifinalserien mot Skellefteå. Det var spel på bortaplan som väntade, och hade Frölunda förlorat hade man spelat färdigt för säsongen, och förutsättningarna inför match hade helt klart kunnat vara bättre.

Nya blytunga skadan

Sedan tidigare saknas Gustav Rydahl och Filip Hasa för Göteborgs-laget, och inför nedsläpp kom dessutom beskedet att Tom Nilsson, viktig back, skulle missa matchen efter att ha skadats av en crosschecking i match fyra. Och ännu värre skulle det bli, då man fick ett ytterligare avbräck på stjärncentern Mikael Ruohomaa. 

I den första perioden var han inblandad i Isac Heens mål som betydde 1-0. Ruohomaa spelade sedan vidare i den första perioden, och även delar av andra, innan han plötsligt lämnade för omklädningsrummet med en befarad skada. I TV4 såg man hur Ruohomaa – till synes haltandes – ensam gick in i omklädningsrummet. Det var inte alls vad Frölunda behövde under matchen, men Roger Rönnberg tog det hela med ro.

Rönnbergs oväntade ord

Mitt under matchen intervjuades han om det hela, och han svarade då med de mest oväntade orden.

– Han har en kompis från Uleåborg som är på besök och som han inte träffat på länge. De skulle faktiskt åka ner på stan och ta en fika, sa Rönnberg, och fortsatte:

– Vi får se om han kommer tillbaka i tredje om han hinner…

240412 Frölundas tränare Roger Rönnberg under semifinal fyra i SHL mellan Frölunda och Skellefteå den 12 april 2024 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Rönnberg kanske var på gott humör då Frölunda hade skaffat sig en tremålsledning, men i den tredje perioden kom hemmalaget tillbaka och med tre raka mål tog man matchen till förlängning. Men trots alla skador för Frölunda lyckades man avgöra i förlängning, och därmed väntar en sjätte match, i Göteborg. 

Efteråt var Rönnberg på nytt på rejält skojhumör.

– Någon gång ska väl ändå Skellefteå förlora i overtime, tänkte vi. Jag tycker TV4 på något sätt borde kunna ge oss någon krona extra genom våra serier går till sju matcher, säger Rönnberg skämtsamt. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev