Bomben: Backstjärnan lämnar Leksand för SHL-rivalen – avslöjas nu av Staffan Lindeborg och Jan-Ove Waldner(!)

Nu står det klart att Olle Alsing lämnar Leksand.
Backstjärnan väljer att gå till en SHL-rival istället.
Och han avslöjas av Staffan Lindeborg och Jan-Ove Waldner.

Här har vi en riktig bomb som slår ned i SHL-hockeyn. Landslagsmeriterade Olle Alsing väljer att lämna Leksand och Dalarna efter att tvåårskontraktet går ut.

Waldner avslöjar

Nu står det klart att 27-åringen flyttar vidare till sin tredje SHL-klubb i karriären, efter att tidigare ha spelat i Djurgården. På torsdagen offentliggörs det att Alsing skrivit på för ligarivalen HV71 istället och det avslöjas på ett högst oväntat sätt, se videon här nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Staffan Lindeborg, Jan-Ove Waldner
Staffan Lindeborg och Jan-Ove Waldner är med på ett hörn när HV71 presenterar nyförvärv. FOTO: X

När SVT-profilen Staffan Lindeborg plötsligt dyker upp och med hjälp av bordtennisikonen Jan-Ove Waldner så avslöjas Olle Alsings namn på HV71:s officiella X-konto. Lindeborg ger nämligen ledtrådar om vem nyförvärvet kan vara i en video, se den här nedanför.

Alsing till HV71

SHL-backstjärnan ser fram emot att få dra på sig HV71-tröjan och ser en ljus framtid för klubben.
– Det är en ära att få dra på sig HV-tröjan och åka in till nästan 7000 personer som skriker ”Hååååveeee”. Det är alltid fartfyllda matcher i Husqvarna Garden och jag ser fram emot att ha det som hemmaplan. Jag hoppas kunna bidra med bra förstapass och kanske någon skön dragning då och då. Jag tror starkt på HV71:s framtid och vill vara med och göra något riktigt bra här framöver, säger Alsing till klubbens officiella webbplats.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Leksand, SHL
231202 Leksands Olle Alsing deppar efter 0-4 under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Linköping den 2 december 2023 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0194

HV71 kommer från några tuffa år på isen och vill nu bygga en slagkraftig trupp för att klättra högre upp i SHL-tabellen.
– Vi får en back som är skicklig över hela banan. Han har levererat på en hög nivå under många säsonger i SHL och påvisat en stabilitet både i defensiven och offensiven. En spelare som gillar att spela i de avgörande lägena, säger sportchefen Kent ”Nubben” Norberg i ett pressmeddelande.

Olle Alsings kontrakt med HV71 är skrivet över tre säsonger.

Vad tycker du om den här SHL-värvningen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Tomas Sandström avslöjar det hånfulla ordet som han sa till Wayne Gretzky – men aldrig vågade säga till Börje Salming

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev