Roger Rönnberg om SHL:s mest klassiska bråk: ”Familjen är inte stolt”

Roger Rönnberg och Bert Robertsson har råkat i luven på varandra mängder av gånger.
Nu berättar Frölunda-tränaren om känslorna – och bråken med SHL-tränarkollegan.
– Min familj är inte stolt över mig, säger Rönnberg till GT.

Bert Robertsson och Roger Rönnberg är två av SHL:s främsta tränarprofiler. Men samtidigt har duon också en historia av att bråka rejält med varandra.

Rök ihop på presskonferens

I mars 2014 hettade det till rejält för första gången när de på en presskonferens hamnade i ett storgräl. Det slutade med att Rönnberg lämnade presskonferensen och smällde igen dörren bakom sig.

Frölundas tränare Roger Rönnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Örebro 28 februari 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

I oktober 2016 var det så dags igen. Lagkaptenerna Joel Lundqvist och Jimmie Ericsson hade sina duster på isen under matchen

”Påhopp och respektlösa uttalanden”

Efteråt käftade tränarna vilt med varandra återigen..
– Jag visste att vi skulle möta energi i dag, men jag visste inte att ni skulle vara så arga. Jag tackar Jimmie Ericsson för att han tappar huvudet här i slutet, det är bra, sa Rönnberg då.
– Att jag ens ska behöva svara på Rogers fortsatta påhopp och respektlösa uttalanden om motståndare och motståndarspelare… Roger Rönnberg har väldigt lite erfarenhet av hur det är att spela ishockey på väldigt, väldigt hög nivå, svarade Robertsson.

I Niklas Wikegårds program ”Wikegård vs” berättar Rönnberg om att han har förmågan att reta upp folk.

Rönnberg om bråken: ”Familjen är inte stolt”

Bert Robertsson är en av dem som har hamnat i centrum för just det flera gånger.
– Min familj är inte stolt över mig. Både min dotter och fru säger att det är min sämsta sida, att jag på andra människors bekostnad ska reta, sticka till och skoja. Det kan jag hålla med om, det är inget jag letar efter och vill vara. Men jag tycker att jag och Bert har bra samtal när vi träffas. Vi möts med respekt, säger Rönnberg till GT.

Bert Robertsson och Roger Rönnberg möts än i dag i SHL, men det verkar som om årets säsong blir den sista. Skellefteå-tränaren lämnar mest troligt laget och ryktas vara på väg till Södertälje.

I stället för att vara en retsticka vill han snarare vara som sin tränaridol.
– Jag har ju känslorna på ytan tyvärr. Jag skulle gärna stålsätta mig och stå som Roger Melin under matcherna. Han är min idol, säger Rönnberg till GT.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Här är Elias Petterssons svar – på frågan om VM-spel med Tre Kronor

Ole-Kristian Tollefsen om tunga tiden – två år efter hjärnskakningen