Roger Melin klar för Almtuna

I mitten av oktober fick Roger Melin sparken från Brynäs. 
Då funderade 61-åringen på att avsluta karriären.
Nu har han fått ett nytt jobb – i HockeyAllsvenskan

Redan en dryg månad in i säsongen fick Roger Melin sparken i Brynäs på grund av lagets skrala resultat. Då började Melin tveka på om han verkligen skulle fortsätta vara tränare.
– Nu är jag inne i slutfasen av min karriär och tar det väl inte lika hårt nu som jag skulle ha gjort om jag varit mitt i karriären och beroende av massa nya jobb, sa Melin till Sportbladet.

Lånas ut av Brynäs till HockeyAllsvenskan

Nu står det klart att Roger Melin kliver in i Almtunas ledarstab. 61-åringen är tänkt att agera bollplank till de nuvarande tränarna Marcus Ragnarsson och Martin Gudmundsson.

Men eftersom Melin fortfarande står under kontrakt med Brynäs lånas han ut till den HockeyAllsvenska klubben. Almtunas klubbchef Andreas Klingberg tror att klubben kommer få stor nytta av Melins gedigna erfarenhet.
– Almtuna ser verkligen fram emot att få in Roger. Hans kunskap och rutin från de senaste 15 åren i svensk hockey kommer stärka ledarna och laget. Att ha den kunskapen kommer sprida ett lugn bland våra spelare och även där kommer han fungera som ett bollplank och fungera som en samtalspart, säger han i ett pressmeddelande.

Även Brynäs är nöjda med överenskommelsen.
– Vi är mycket nöjda med lösningen, vi vet att Rogers erfarenhet kan ge god support och stöd åt ledarstaben i Almtuna, säger Stefan Bengtzén till Brynäs hemsida.

Roger Melin vann SM-guld med Brynäs säsongen 1998/99. Han har även tagit upp AIK från HockeyAllsvenskan till SHL och blivit utsedd till årets tränare i SHL två gånger, 1998/99 samt 2010/11.

LÄS MER: Knocken som delar NHL: Brutalt påhopp – eller bara otur?