Robin Lehners störtsköna replik till nättrollen: ”Tokigare än min femte personlighet”…

Robin Lehner är inte direkt känd för att hålla tillbaka på sociala medier.
Efter en podcast-intervju ger han nu en riktig skön passning till de nättroll som misstolkar hans citat.

För snart ett år sedan medverkade Robin Lehner i podcasten ”Släpp Sargen”. Där pratade den svenske NHL-målvakten om sitt kontrakt. Det ledde till stora rubriker i flertalet svenska medier.

Tjänar 45 miljoner om året

Anledningen var att många tolkade Lehners citat som om han inte var nöjd med sin lön, cirka 45 miljoner kronor om året.

Lehner sa dock aldrig att han inte var nöjd med lönen. Han sa att han sett till statistiken och resultaten borde ha en högre lön, med tanke på vad andra målvakter (med sämre statistik och resultat) har.

Robin Lehner, Vegas Golden Knights
Robin Lehner, Vegas Golden Knights. FOTO: Twitter.

Men att han på grund av att han är öppen med sin mentala hälsa, inte fått ett kontrakt på den nivån.

I veckan var Robin Lehner med i en annan podcast, ”Cam and Strick Podcast”. Där pratar svensken återigen om kontraktet och gör samma poänger som han gjorde i ”Släpp Sargen”.

Och precis som efter avsnittet på svenska, feltolkas nu Lehners citat om lönen.

Chicago Blackhawks’ goaltender Robin Lehner speaks to the media during the NHL hockey team’s convention in Chicago, Friday, July 26, 2019. (AP Photo/Amr Alfiky)

Det fick Lehner att på Twitter skriva ”Folk som tror att jag i min senaste podcast klagar på min lön när det gäller rena pengar, är galnare än min femte personlighet under en fylla i Amsterdam”.

Snacka om att kunna skämta om sig själv. Lehner klargör sedan också det han alltid menat: ”Det handlar om att jag har bättre statistik än de flesta och får sämre betalt på grund av att jag är öppen med mina problem med mental hälsa”.

Få våra nyhetsbrev!